פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לזניה פטה וירקות

      מאפה רב שכבתי של פסטה, חצילים, קישואים, עגבניות, תרד וגבינת פטה.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      לזניה ירקות קלויים (נמרוד סונדרס)
      לזניה ירקות קלויים (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • לתבנית פיירקס מלבנית:
      • 3 עגבניות
      • מעט שמן זית לזילוף
      • 9 עלי לזניה
      • 1 חציל פרוס
      • 1 קישוא פרוס
      • 1 כוס עלי תרד
      • עלים מגבעול אורגנו
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • 200 גרם גבינת פטה
      • מעט פרמזן מגוררת
      • לבשמל:
      • 25 גרם חמאה
      • כף קמח
      • כוס חלב

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
      • 2. מסדרים את פרוסות החציל והקישואים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים מעט שמן זית, מתבלים במלח, פלפל ועלי אורגנו ושולחים ל-20-15 דקות לריכוך והזהבה קלים.
      • 3. מכינים בשמל: ממיסים את החמאה בסיר קטן ומוסיפים קמח (3 דקות). מערבבים עד שהוא נספג ויוצקים את החלב. מבשלים עוד 3 דקות עד שהרוטב מסמיך.
      • 4. מרכיבים את הלזניה: מגררים עגבניה אחת על פומפייה ומפזרים בתחתית תבנית הפיירקס עם מעט שמן זית. מסדרים 3 עלים ומניחים עליהם פרוסות חציל, עלי תרד, גבינת פטה וממשיכים הלאה בשכבות. מסיימים בפרוסות עגבניה, בשמל ופרמזן.
      • 5. מכסים ברדיד אלומיניום, אופים (15 דקות), מסירים וממשיכים לאפות עוד (10 דקות) להזהבה והתייצבות. מצננים לפני החיתוך אחרת הכל מתפרק.
      • טיפ של שפים: כדי לחתוך מהלזניה מנות יפות יש לקרר, לחתוך ולחמם מחדש.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -