- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 2. מסדרים את פרוסות החציל והקישואים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים מעט שמן זית, מתבלים במלח, פלפל ועלי אורגנו ושולחים ל-20-15 דקות לריכוך והזהבה קלים.
-
- 3. מכינים בשמל: ממיסים את החמאה בסיר קטן ומוסיפים קמח (3 דקות). מערבבים עד שהוא נספג ויוצקים את החלב. מבשלים עוד 3 דקות עד שהרוטב מסמיך.
-
- 4. מרכיבים את הלזניה: מגררים עגבניה אחת על פומפייה ומפזרים בתחתית תבנית הפיירקס עם מעט שמן זית. מסדרים 3 עלים ומניחים עליהם פרוסות חציל, עלי תרד, גבינת פטה וממשיכים הלאה בשכבות. מסיימים בפרוסות עגבניה, בשמל ופרמזן.
-
- 5. מכסים ברדיד אלומיניום, אופים (15 דקות), מסירים וממשיכים לאפות עוד (10 דקות) להזהבה והתייצבות. מצננים לפני החיתוך אחרת הכל מתפרק.
-
- טיפ של שפים: כדי לחתוך מהלזניה מנות יפות יש לקרר, לחתוך ולחמם מחדש.