עוף ברימונים
לכבוד עונת הרימונים כדאי לבשל את נתחי העוף במיץ רימונים. בתוספת של רכז רימונים מתקבל רוטב חמוץ-מתוק שמזגג את הנתחים. שתהיה שנה טובה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-8-6 מנות:
- 6-4 כרעיים חצויות או 12 שוקיים
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצלים חתוכים לרצועות
- 2 שיני שום קצוצות
- 2 גזרים פרוסים
- 2 כוסות מיץ רימונים טבעי
- 1/4 כוס רכז רימונים
- להגשה:
- 3 כפות פרוסות שקדים
- 3 כפות כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
- 1. קוצצים את הירקות.
- 2. מחממים סיר עם שמן זית ומשחימים את נתחי העוף מספר דקות.
- 3. מוסיפים מלח ופלפל, בצל, שום וגזר ומזגגים אותם.
- 4. יוצקים את מיץ הרימונים ורכז הרימונים, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה ברתיחה, עד שנתחי העוף עשויים (כשנועצים בהם סכין מזהים נוזל צלול) והרוטב מסמיך למרקם של סירופ. מגישים עם אורז לבן או קוסקוס.