פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוף שלם צלוי בלימון, אורגנו וזיתים

      מתכון של השף בן נרושוביץ מ"מכללת השף"

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוף שלם צלוי בלימון אורגנו וזיתים (יח
      עוף שלם צלוי בלימון אורגנו וזיתים (יח"צ)

      מצרכים

      • 1 עוף שלם במשקל 1.5-1.6 ק"ג
      • חוט קשירה
      • 2 כפות חרדל
      • 300 גרם זיתים מגולענים
      • צרור אורגנו
      • 3 לימונים
      • 2 כפות לימון כבוש
      • ראש שום
      • 2 בצלים
      • חבילה סלרי אמריקאי
      • 1/4 כוס שמן זית איכותי
      • מלח פלפל
      • 3 תפו"א בינוניים חתוכים לקוביות

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים מרינדה מכל החומרים פרט לתפוחי האדמה ומשרים את העוף בתוכה למשך כחצי שעה.
      • 2. מכינים את העוף לצלייה על ידי הכנסת המרינדה לתוך החלל שבין העור לבשר ולתוך חלל הבטן וקושרים היטב.
      • 3. מניחים את העוף בתבנית בשכיבה על הגב מעל רשת, מפזרים את תפוחי אדמה וצולים בחום של 220 מעלות למשך כ-50 דקות.
      • 4. מפרקים את העוף לפי בשר חזה ורגל בהתאמה ומגישים.

      עוד מתכוני עוף

      עוף שלם צלוי בלימון, אורגנו וזיתים
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -