וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוף שלם צלוי בלימון, אורגנו וזיתים

מתכון של השף בן נרושוביץ מ"מכללת השף"

מתכון מאת: מערכת וואלה!

עוף שלם צלוי בלימון אורגנו וזיתים.
עוף שלם צלוי בלימון אורגנו וזיתים

מצרכים למתכון

  • 1 עוף שלם במשקל 1.5-1.6 ק"ג
  • חוט קשירה
  • 2 כפות חרדל
  • 300 גרם זיתים מגולענים
  • צרור אורגנו
  • 3 לימונים
  • 2 כפות לימון כבוש
  • ראש שום
  • 2 בצלים
  • חבילה סלרי אמריקאי
  • 1/4 כוס שמן זית איכותי
  • מלח פלפל
  • 3 תפו"א בינוניים חתוכים לקוביות

אופן ההכנה

  • 1. מכינים מרינדה מכל החומרים פרט לתפוחי האדמה ומשרים את העוף בתוכה למשך כחצי שעה.
  • 2. מכינים את העוף לצלייה על ידי הכנסת המרינדה לתוך החלל שבין העור לבשר ולתוך חלל הבטן וקושרים היטב.
  • 3. מניחים את העוף בתבנית בשכיבה על הגב מעל רשת, מפזרים את תפוחי אדמה וצולים בחום של 220 מעלות למשך כ-50 דקות.
  • 4. מפרקים את העוף לפי בשר חזה ורגל בהתאמה ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully