עוף שלם צלוי בלימון, אורגנו וזיתים
מתכון של השף בן נרושוביץ מ"מכללת השף"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 עוף שלם במשקל 1.5-1.6 ק"ג
- חוט קשירה
- 2 כפות חרדל
- 300 גרם זיתים מגולענים
- צרור אורגנו
- 3 לימונים
- 2 כפות לימון כבוש
- ראש שום
- 2 בצלים
- חבילה סלרי אמריקאי
- 1/4 כוס שמן זית איכותי
- מלח פלפל
- 3 תפו"א בינוניים חתוכים לקוביות
אופן ההכנה
- 1. מכינים מרינדה מכל החומרים פרט לתפוחי האדמה ומשרים את העוף בתוכה למשך כחצי שעה.
- 2. מכינים את העוף לצלייה על ידי הכנסת המרינדה לתוך החלל שבין העור לבשר ולתוך חלל הבטן וקושרים היטב.
- 3. מניחים את העוף בתבנית בשכיבה על הגב מעל רשת, מפזרים את תפוחי אדמה וצולים בחום של 220 מעלות למשך כ-50 דקות.
- 4. מפרקים את העוף לפי בשר חזה ורגל בהתאמה ומגישים.