- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
- 2. עוטפים את תפוחי האדמה ברדיד אלומיניום ואופים שעה בתנור עד לריכוך מלא. מעבירים את חום התנור ל-180 מעלות.
-
- 3. מועכים את תפוחי האדמה ומתבלים בפרמזן, שום, מלח ופלפל.
-
- 4. פורסים עלה פילו על משטח עבודה (את היתר מכסים במגבת שלא יתייבשו) מברישים במעט חמאה מומסת ומניחים עוד אחד עליו בסה"כ צריכים להיות 4 לכל שטרודל. מסדרים חצי מכמות המלית לאורך העלה, מתחילים לגלגל ומקפלים את הקצוות, ממשיכים עד שמתקבלת כרוכית סגורה. 5 דקות
-
- 5. מכינים באותו אופן את השטרודל השני . 5 דקות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. משמנים ביתרת החמאה המומסת. מפזרים שומשום, קצח או פרג.
-
- 6. אופים 25-20 דקות או שמזהיב יפה. מצננים מעט לפני שחותכים למנות. מגישים חמים או בטמפ' החדר.
-
- שדרוגים:
- מוסיפים למלית גם בצל מטוגן.
- מוסיפים למלית כף דיז'ון גרגרים.
- מחליפים חצי מכמות תפוחי האדמה בבטטות.