וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שטרודל תפוחי אדמה

את מחית תפוחי האדמה שמשמשת כמלית לשטרודל אני מכינה מתפוחי אדמה שנאפו ולא בושלו במים – כך הטעם שלהם יותר מודגש וטעים.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

שטרודל תפוחי אדמה. נמרוד סונדרס
שטרודל תפוחי אדמה

מצרכים למתכון

  • ל-2 כרוכיות:
  • 8 דפי פילו
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • למלית:
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים
  • 3 כפות פרמזן מגוררת
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח ופלפל גרוס
  • לקישוט:
  • שומשום, קצח או פרג

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 2. עוטפים את תפוחי האדמה ברדיד אלומיניום ואופים שעה בתנור עד לריכוך מלא. מעבירים את חום התנור ל-180 מעלות.
  • 3. מועכים את תפוחי האדמה ומתבלים בפרמזן, שום, מלח ופלפל.
  • 4. פורסים עלה פילו על משטח עבודה (את היתר מכסים במגבת שלא יתייבשו) מברישים במעט חמאה מומסת ומניחים עוד אחד עליו בסה"כ צריכים להיות 4 לכל שטרודל. מסדרים חצי מכמות המלית לאורך העלה, מתחילים לגלגל ומקפלים את הקצוות, ממשיכים עד שמתקבלת כרוכית סגורה. 5 דקות
  • 5. מכינים באותו אופן את השטרודל השני . 5 דקות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. משמנים ביתרת החמאה המומסת. מפזרים שומשום, קצח או פרג.
  • 6. אופים 25-20 דקות או שמזהיב יפה. מצננים מעט לפני שחותכים למנות. מגישים חמים או בטמפ' החדר.
  • שדרוגים:
  • מוסיפים למלית גם בצל מטוגן.
  • מוסיפים למלית כף דיז'ון גרגרים.
  • מחליפים חצי מכמות תפוחי האדמה בבטטות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully