לביבות פרמזן

אל תגזימו עם הקמח, השתמשו בכמה שפחות ממנו, רק כדי לייצב את התערובת וכדי שתתקבל לביבה במעטה פריך. משתמשים בחמאה מזוקקת או משלבים עם שמן ששומר על החמאה מפני חריכה.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!
לביבות פרמזן. נמרוד סונדרס
לביבות פרמזן

מצרכים

  • טעימות בכל טמפרטורה. לביבות (צילום: נמרוד סונדרס)
  • לביבות פרמזן
  • ל-12 לביבות:
  • 4 תפוחי אדמה קלופים
  • 1 ביצה
  • 3-2 כפות קמח
  • מעט קליפת לימון מגורדת
  • מלח, פלפל ואגוז מוסקט טחון
  • 3 כפות פרמזן מגוררת דק
  • חמאה מזוקקת או חמאה מעורבבת עם שמן

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים קוביות של תפוחי אדמה במים לריכוך. מסננים היטב.
  • 2. מרסקים את תפוחי האדמה ומוסיפים ביצה, כף-שתיים קמח, קליפת לימון, תבלינים ופרמזן. טועמים ומתקנים תיבול.
  • 3. יוצרים מהתערובת מעין גלילה, מקמחים קלות להקלה על הגלגול. פורסים לפרוסות בעובי 2 ס"מ.
  • 4. מחממים מחבת טפלון עם מעט חמאה מזוקקת או חמאה מעורבבת עם שמן ומטגנים את הפרוסות משני הצדדים דקה-שתיים מכל צד (בשניים-שלושה מחזורים), לקבלת לביבות זהובות.
  • גיוונים:
  • מחליפים את הפרמזן באמנטל, קשקבל או גאודה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully