לביבות לחם, פקאן ורוקפור
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חצי לחם לבן (אני מעדיפה להשתמש רק ברך)
- 1/3 כוס מים פושרים
- 2 ביצים טרופות
- 100 גרם פקאנים גרוסים גס
- 100 גר' רוקפור מפוררת (או קשקבל)
- קורט מוסקט טרי מגורר (לא חובה)
- שמן לטיגון חצי עמוק
- להגשה:
- חופן מיקס עלי בייבי
- שמן זית
- מלח גס
- כמה טיפות בלסמי
- חופן גרגרי רימון (לא חובה, אפשר להחליף בעגבניות שרי חצויות)
אופן ההכנה
- 1. מפוררים את הרך של הלחם בידיים ומשרים במים פושרים לכמה דקות. סוחטים.
- 2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
- 3. בשלב זה העיסה נראית די רע, לא להיבהל. יוצרים לביבות קטנות ואובליות.
- 4. מחממים את השמן במחבת ומזהיבים את הקציצות משני הצדדים.
- 5. מניחים את הלביבות על גבי נייר סופג ומרכיבים את המנה.
- 6. מערבבים בקערה עלי בייבי, שמן זית, בלסמי, גרגרי רימון, מלח ופלפל גרוס.
- 7. מניחים במרכז צלחת הגשה גדולה חופן עלים ירוקים ועליהם מניחים 4 לביבות