וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צלעות טלה עם עדשים

אסך גרניט, שף מסעדת "מחניודה"

מתכון מאת: אסף גרניט, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 4 צלעות טלה
  • 120 גרם עדשים ירוקות
  • 120 גרם עדשים כתומות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מעט טימין
  • שמן לטיגון
  • שמן זית
  • צרור פטרוזיליה
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 בצל

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים עדשים כתומות במים 8-10 דקות על אש נמוכה. את העדשים הירוקות מבשלים במים 20 דקות עד חצי שעה.
  • 2. מתבלים את צלעות הטלה משני הכיוונים בפלפל שחור ומלח גס. מניחים על מחבת עם שטח פנים רחב ומעט שמן. לקראת סוף הצליה, מוסיפים למחבת עם צלעות הטלה ענף טימין.
  • 3. מסירים את העדשים הירוקות מהאש, טוחנים עם נוזל הבישול ומחזירים לאש להתעבות קצת.
  • 4. את העדשים הכתומות מסננים ומעבירים לקערה. קוצצים פטרוזיליה, טימין ובצל ומוסיפים לקערה. מתבלים בפלפל שחור, מלח ושמן זית, סוחטים פנימה חצי לימון ומערבבים.
  • 5. מניחים את הסלט במרכז הצלחת, סביבו את צלעות הטלה ובוזקים סביב את קרם העדשים הירוקות. בוזקים מעל שמן זית ומגישים.
  • סופלקי טלה, חומוס ופלפל צ'ומה

  • קובה עיראקית במרק סלק

  • מרק גולאש מושלם

  • טבחה בלקרעה

  • מרק חרירה צעד אחר צעד

  • פרוסות חציל עם בשר ברוטב עגבניות

  • מנה של מסעדת שף: טומהוק ברביקיו ופירה מח עצם שמכינים בקלות

  • קציצות כפתה עם ממרח שעועית לבנה

  • סיר אסאדו בקלי קלות

  • פקיילה

  • סלק ממולא בשר מפורק

  • לחם מדופדף ממולא בשר וטחינה

  • חמין פרסי (חאלה ביבי)

  • מרק עדשים ובשר

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully