צלעות טלה עם עדשים

אסך גרניט, שף מסעדת "מחניודה"

מתכון מאת: אסף גרניט, מערכת וואלה!

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 4 צלעות טלה
  • 120 גרם עדשים ירוקות
  • 120 גרם עדשים כתומות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מעט טימין
  • שמן לטיגון
  • שמן זית
  • צרור פטרוזיליה
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 בצל

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים עדשים כתומות במים 8-10 דקות על אש נמוכה. את העדשים הירוקות מבשלים במים 20 דקות עד חצי שעה.
  • 2. מתבלים את צלעות הטלה משני הכיוונים בפלפל שחור ומלח גס. מניחים על מחבת עם שטח פנים רחב ומעט שמן. לקראת סוף הצליה, מוסיפים למחבת עם צלעות הטלה ענף טימין.
  • 3. מסירים את העדשים הירוקות מהאש, טוחנים עם נוזל הבישול ומחזירים לאש להתעבות קצת.
  • 4. את העדשים הכתומות מסננים ומעבירים לקערה. קוצצים פטרוזיליה, טימין ובצל ומוסיפים לקערה. מתבלים בפלפל שחור, מלח ושמן זית, סוחטים פנימה חצי לימון ומערבבים.
  • 5. מניחים את הסלט במרכז הצלחת, סביבו את צלעות הטלה ובוזקים סביב את קרם העדשים הירוקות. בוזקים מעל שמן זית ומגישים.
  • סופלקי טלה, חומוס ופלפל צ'ומה

  • סינייה קציצות קבב

  • תפוחי אדמה במילוי בולונז

  • טעים ובריא: מתכון ללחמאג'ון טורקי עם טוויסט מנצח

  • פקיילה

  • פלפלים חריפים ממולאים בשר

  • רוטב בולונז קלאסי

  • שוקרוט

  • נתחי אנטריקוט בגריל עם ירקות צלויים של עומר מילר

  • שייטל וצנוברים על אורז לבן

  • אורז עם טלה בסגנון יווני (מימה)

  • אל מעשוקה

  • בורקסים במילוי בשר

  • סיגרים מרוקאים פיקנטים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully