סופלקי טלה, חומוס ופלפל צ'ומה
עומר מילר, שף מסעדות "חדר האוכל" ו"שולחן" מעלה באוויר ניחוחות של איי יוון עם סופלקי אמיתי, המוגש עם פלפל צ'ומה וסלט חומוס ביתי.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 500 גרם בשר טלה חתוך לקוביות
- 2 בצלים סגולים
- 2 פלפלים אדומים
- 2 פלפלים חריפים
- לסלט חומוס:
- ½ ק"ג (לפני בישול) גרגרי חומוס מבושלים
- 1 כפית פלפל צ'ומה
- 2 עגבניות טחונות או מרוסקת על פומפיה
- 2 בצלים סגולים
- 2 שיני שום טריות
- 1/2 1 כוסות עשבי תיבול (נענע, כוסברה, פטרוזיליה, אורגנו)
- 1 כף כמון
- ½ כוס לימון
- ½ פלפל ירוק חריף
- ½ כוס שמן זית
- כף סוכר
אופן ההכנה
- 1. משפדים את הבשר על שיפודי עץ או מתכת ושוזרים בינם את הירקות.
- 2. סוגרים את הבשר במחבת ומעבירים לתנור ל-4 דקות.
- 3. מחממים פלפל צ'ומה במחבת. מוסיפים גרגירי חומוס. מוסיפים את שאר המצרכים.
- 4. בצלחת מסדרים את סלט החומוס ומעליו את סופלקי הטלה.