וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לברק ותבשיל חיטה ביוגורט

פילטים איכותיים של דג לברק טרי, תבשיל חיטה מקומי עם טימין ושום, ורוטב של יוגורט עיזים עם נענע ופטרוזיליה. אסף גרניט, שף מסעדת "מחניודה", מכין לכם ארוחת ערב.

מתכון מאת: אסף גרניט, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 4 פילטים של לברק
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 2 כפיות חמאה
  • חיטת קמוט - 10 דקות
  • 4 ענפי טימין
  • 2 שיני שום
  • 1/2 1 כוסות יוגורט מחלב עיזים
  • עלים מ-4 גבעולי פטרוזיליה
  • עלים מ-2 גבעולי נענע
  • חופן עלי רוקט
  • 1/4 לימון סחוט
  • מלח

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את החיטה בציר ירקות רותח עם מעט טימין ומלח.
  • 2. מכינים את הרוטב: בכלי קיבול גבוה טוחנים את היוגורט עם עשבי התיבול, הלימון והמלח בבלנדר מוט ידני. מקררים במקרר עד להגשה.
  • 3. מחממים מחבת ובמקביל מתבלים את הדג במלח ופלפל. מוסיפים למחבת שמן וחמאה. מגבירים את האש.
  • 4. מוסיפים את הדג למחבת לצד עם העור. מנמיכים את הלהבה מעט. מטגנים כ-4 דקות, הופכים ומטגנים כחצי דקה נוספת.
  • 5. כעבור 10 דקות בישול מסננים את החיטה ומתבלים אותה בטימין, שום ושמן זית.
  • 6. רגע לפני סיום בישול הדג מוסיפים 2 עלי מרווה וחצי לימון סחוט. מערבבים כדקה ומוציאים.
  • 7. מגישים: מניחים את החיטה על צלחת ועליה את הדג. מוסיפים רוטב יוגורט ושמן זית ומגישים.
  • דגים ממולאים בירקות

  • לברק בעשבי תיבול

  • פילה לברק בשמנת פסטו

  • תעשימה - דג עטוף בבצק

  • פאייה דגים וארטישוק

  • פילדה דג בקראסט עשבי תיבול

  • קציצות דגים וסולת ברוטב חריף

  • תבשיל דגים עם עלי חורף

  • קציצות דגים ברוטב מטבוחה

  • קרם אפונה עם פילה דניס ופסטו נענע שקדים

  • פילה דניס עם קרם גזר מרוקאי

  • אמנון אפוי על ירקות

  • קציצות דגים ברוטב לימוני צהוב

  • צלעות עגל עם ארטישוק ועגבניות

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully