צוואר טלה עם ג'רישה

אסף גרניט, שף מסעדת "מחניודה"

מתכון מאת: אסף גרניט, מערכת וואלה!

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 1 צוואר טלה מפורק ונקי חתוך לקוביות גדולות, במשקל כ-1/2 1 ק"ג
  • מעט קמח
  • 1 לימון פרסי מיובש
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • 2 כפיות כמון
  • כף כורכום
  • מעט מלח
  • פלפל שחור
  • 1/2 כפית כורכום
  • 2 ענפים של זעתר טרי קצוץ
  • ציר ירקות
  • 2 כוסות ג'רישה (אפשר גם יותר)
  • צרור פטרוזיליה קצוץ
  • להגשה
  • לימון סחוט

אופן ההכנה

  • 1. מקמחים את הבשר. מחממים סיר עם שמן זית ומעבירים לתוכו את הבשר לסגירה.
  • 2. מכניסים לסיר לימון פרסי, זרעי כוסברה, כמון, מעט מלח, פלפל, זעתר וכורכום. מערבבים את התבלינים עם הבשר.
  • 3. מוסיפים ציר בהדרגה עד לכיסוי מלא של התבשיל. מבשלים כ-3 שעות.
  • 4. כעבור 3 שעות, כשהתבשיל כמעט מוכן, מוסיפים את הג'רישה ופטרוזיליה ומבשלים 10 דקות על אש נמוכה.
  • 5. מעבירים לצלחת, סוחטים מעל לימון טרי ומעטרים במעט פטרוזיליה.
  • קציצות טלה בטחינה

  • חיטה בירקות שורש

  • שייטל וצנוברים על אורז לבן

  • סיגרים מרוקאים פיקנטים

  • המבורגר אסייתי

  • תפוחי אדמה במילוי בולונז

  • טעים ובריא: מתכון ללחמאג'ון טורקי עם טוויסט מנצח

  • אסאדו צלוי

  • כולל טוויסט מפתיע: המתכון המנצח של עומר מילר לקבבים על האש

  • המבורגר בלחמניה וחמוצים מהירים

  • מרק בשר ראש וגרגרי חומוס

  • ללקק את האצבעות: פרגיות ממולאות באורז ופירות יבשים ברוטב רכז רימונים

  • פקיילה

  • סקלופיני לימונה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully