צוואר טלה עם ג'רישה
אסף גרניט, שף מסעדת "מחניודה"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 1 צוואר טלה מפורק ונקי חתוך לקוביות גדולות, במשקל כ-1/2 1 ק"ג
- מעט קמח
- 1 לימון פרסי מיובש
- 1 כפית זרעי כוסברה
- 2 כפיות כמון
- כף כורכום
- מעט מלח
- פלפל שחור
- 1/2 כפית כורכום
- 2 ענפים של זעתר טרי קצוץ
- ציר ירקות
- 2 כוסות ג'רישה (אפשר גם יותר)
- צרור פטרוזיליה קצוץ
- להגשה
- לימון סחוט
אופן ההכנה
- 1. מקמחים את הבשר. מחממים סיר עם שמן זית ומעבירים לתוכו את הבשר לסגירה.
- 2. מכניסים לסיר לימון פרסי, זרעי כוסברה, כמון, מעט מלח, פלפל, זעתר וכורכום. מערבבים את התבלינים עם הבשר.
- 3. מוסיפים ציר בהדרגה עד לכיסוי מלא של התבשיל. מבשלים כ-3 שעות.
- 4. כעבור 3 שעות, כשהתבשיל כמעט מוכן, מוסיפים את הג'רישה ופטרוזיליה ומבשלים 10 דקות על אש נמוכה.
- 5. מעבירים לצלחת, סוחטים מעל לימון טרי ומעטרים במעט פטרוזיליה.