- 1. מרתיחים את השמנת ומנמיכים את האש עד לצמצום.
-
- 2. במקביל מרתיחים את המים בסיר בינוני ומוסיפים חמאה, סוכר ומלח ומערבבים היטב. לאחר שהחמאה נמסה מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב בעזרת כף עץ, עד לקבלת בצק אחיד ויבש (כ-2-3 דקות).
-
- 3. מעבירים את הבצק ישירות מהסיר למיקסר עם וו גיטרה ולשים על מהירות גבוהה. לאחר כמה דקות מוסיפים ביצים אחת אחת. ממשיכים עד לקבלת בצק גמיש ומבריק בטמפרטורת החדר.
-
- 4. מעבירים את הבצק לשק זילוף ומזלפים כדורים קטנים בגודל 1.5 ס"מ במרווחים של 2 ס"מ אחד מהשני.
-
- 5. מברישים בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות ומכבים אותו לרבע שעה.
-
- 6. כשהשמנת שעל האש הצטמצמה בחצי מעבירים אותה לכלי צר וארוך מכניסים את הגבינות וטוחנים בבלנדר יד עד למרקם אחיד. מצננים לטמפרטורת החדר.
-
- 7. לאחר שלב הייבוש מפעילים מחדש את התנור על 180 מעלות ואופים במשך 7 דקות נוספות.
-
- 8. מוציאים את הפחזניות נותנים להן להצטנן בטמפרטורת החדר ובעזרת בקבוק לחיץ ממלאים אותן בקרם גורגונזולה. מגישים.