פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פחזניות בקרם גורגונזולה

      דיויד פרנקל, שף מסעדת "פרונטו"

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מצרכים

      • 500 מ"ל שמנת
      • 90 גרם גבינת עיזים
      • 180 גרם גבינת גורגונזולה
      • 125 גרם חמאה
      • 235 מ"ל מים
      • 175 גרם קמח
      • קורט מלח
      • קורט סוכר
      • 6 ביצים

      אופן ההכנה

      • 1. מרתיחים את השמנת ומנמיכים את האש עד לצמצום.
      • 2. במקביל מרתיחים את המים בסיר בינוני ומוסיפים חמאה, סוכר ומלח ומערבבים היטב. לאחר שהחמאה נמסה מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב בעזרת כף עץ, עד לקבלת בצק אחיד ויבש (כ-2-3 דקות).
      • 3. מעבירים את הבצק ישירות מהסיר למיקסר עם וו גיטרה ולשים על מהירות גבוהה. לאחר כמה דקות מוסיפים ביצים אחת אחת. ממשיכים עד לקבלת בצק גמיש ומבריק בטמפרטורת החדר.
      • 4. מעבירים את הבצק לשק זילוף ומזלפים כדורים קטנים בגודל 1.5 ס"מ במרווחים של 2 ס"מ אחד מהשני.
      • 5. מברישים בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות ומכבים אותו לרבע שעה.
      • 6. כשהשמנת שעל האש הצטמצמה בחצי מעבירים אותה לכלי צר וארוך מכניסים את הגבינות וטוחנים בבלנדר יד עד למרקם אחיד. מצננים לטמפרטורת החדר.
      • 7. לאחר שלב הייבוש מפעילים מחדש את התנור על 180 מעלות ואופים במשך 7 דקות נוספות.
      • 8. מוציאים את הפחזניות נותנים להן להצטנן בטמפרטורת החדר ובעזרת בקבוק לחיץ ממלאים אותן בקרם גורגונזולה. מגישים.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות