וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת שוקולד חלב ושטרויזל שקדים

מתכון מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה!

עוגת שוקולד עם שטרוייזל שקדים. נמרוד סונדרס
עוגת שוקולד עם שטרוייזל שקדים

מצרכים למתכון

  • ל-2 תבניות מלבניות באורך 25 ס"מ ורוחב 7.5 ס"מ :
  • לשטרוייזל שקדים ופולי קקאו:
  • 50 גרם סוכר
  • 50 גרם קמח
  • 50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 25 גרם אבקת שקדים
  • 25 גרם פולי קקאו
  • לעוגה:
  • 250 גרם חמאה קרה
  • 250 גרם סוכר חום בהיר
  • 4 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 250 גרם קמח
  • 1/2 שקית אבקת אפיה
  • 5 גרם קקאו
  • 150 גרם שוקולד חלב מומס

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את השטרוייזל: בקערה מערבבים את הקמח, אבקת השקדים והסוכר. מפוררים את החמאה לתוך הקמח תוך כדי שממוללים אותה לתוכו. מוסיפים את פולי הקקאו ומערבבים עם הידיים בשנית.
  • 2. מכינים את העוגה: מערבלים במהירות בינונית את החמאה והסוכר במיקסר עם בוחש הגיטרה כ- 5 דקות עד קבלת תערובת אוורירית.
  • 3. מוסיפים את הביצים לסירוגין, מוסיפים תמצית וניל, מנמיכים מהירות ומוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והקקאו המנופים יחדיו ולבסוף את שוקולד החלב.
  • 4. מוזגים לתבנית, מפזרים את השטרוייזל ואופים ב-160 מעלות כ-45-50 דקות.
  • 5. מוציאים מהתבנית ובוזקים אבקת סוכר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully