- 1. מכינים את הבצק: מבשלים עד לרתיחה חלב, מים, סוכר, מלח וחמאה, מסירים מן האש.
-
- 2. מוסיפים פנימה את הקמח תוך כדי ערבוב, מחזירים לאש הגלויה את הסיר וממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות תוך כדי ערבוב.
-
- 3. מעבירים לקערת המיקסר ומערבבים עם בוחש הגיטרה כ- 5 דקות.
-
- 4. משלבים את הביצים בהדרגה תוך כדי עירבול עד קבלת בצק אחיד וחלק.
-
- 5. מזלפים את הבצק ליחידות אקלייר באורך 10 ס"מ במרווחים של 2 ס"מ אחת מהשנייה ישירות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה.
-
- 6. אופים ב-180 מעלות עם דלת תנור מעט פתוחה כ-25 דקות ומצננים.
-
- 7. מכינים את הקרם: מקציפים את כל החומרים יחדיו עד קבלת קרם חלק ויציב.
-
- 8. ממלאים את האקלייר: חוצים את האקליירים ל-2 וממלאים בקרם מימין לשמאל לכל האורך, מכסים בחצי העליון של האקלייר, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
-
- אפשר להוסיף מעט רוטב פטל על מלית הקרם רגע לפני ההגשה.