אקלייר בקרם וניל

מתכון מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה!
אקלייר במילוי קרם ופטל

מצרכים

  • לבצק רבוך:
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כוס קמח
  • 4 ביצים במידה L
  • לקרם וניל:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב
  • 1 שקית אינסטנט וניל (80 גרם)

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: מבשלים עד לרתיחה חלב, מים, סוכר, מלח וחמאה, מסירים מן האש.
  • 2. מוסיפים פנימה את הקמח תוך כדי ערבוב, מחזירים לאש הגלויה את הסיר וממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות תוך כדי ערבוב.
  • 3. מעבירים לקערת המיקסר ומערבבים עם בוחש הגיטרה כ- 5 דקות.
  • 4. משלבים את הביצים בהדרגה תוך כדי עירבול עד קבלת בצק אחיד וחלק.
  • 5. מזלפים את הבצק ליחידות אקלייר באורך 10 ס"מ במרווחים של 2 ס"מ אחת מהשנייה ישירות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה.
  • 6. אופים ב-180 מעלות עם דלת תנור מעט פתוחה כ-25 דקות ומצננים.
  • 7. מכינים את הקרם: מקציפים את כל החומרים יחדיו עד קבלת קרם חלק ויציב.
  • 8. ממלאים את האקלייר: חוצים את האקליירים ל-2 וממלאים בקרם מימין לשמאל לכל האורך, מכסים בחצי העליון של האקלייר, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
  • אפשר להוסיף מעט רוטב פטל על מלית הקרם רגע לפני ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully