וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חיתוכיות אגוזים וצימוקים עם שוקולד לבן

למתכון הקלאסי של בראוניז הוספתי אבקת אפייה, הורדתי מכמות הקמח והשוקולד והחלפתי את הביצים המוקצפות בחמאה מוקצפת. מה יצא? בראוניז יותר אווריריים מהגרסה הקלאסית עם טעם אגוזי נפלא.

מתכון מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה

חיתוכיות אגוזים ושוקולד לבן. דנה מאירזון,
חיתוכיות אגוזים ושוקולד לבן/דנה מאירזון

מצרכים למתכון

  • לתבנית בגודל 20X30 ס"מ:
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 200 גרם (2 כוסות) סוכר
  • 2 ביצים מידהL
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 210 גרם (1/2 1 כוסות) קמח
  • 2 כוסות אגוזי מלך קלויים ושבורים גס
  • 50 גרם צימוקים כהים
  • 100 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות בגודל 1 ס”מ
  • 5 גרם (1/2 שקית) אבקת אפיה
  • קורט מלח

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. מקציפים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה כ-10 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  • 3. מוסיפים ביצים אחת-אחת עד שנבלעות בתערובת, מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את שאר החומרים. מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 4.מרפדים תבנית בנייר אלומיניום ומשאירים שוליים של כ-2 ס"מ. יוצקים את התערובת לתבנית המרופדת.
  • 5. אופים כ-25 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
  • 6. מצננים היטב, חותכים לקוביות ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.
  • טיפ: מומלץ לקרר את הבראוניז כשעה במקרר לפני החיתוך. זה גם הרבה פחות מלכלך.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully