וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת גבינה עם תותים ואגוזים

עמיר אילן, שף מסעדת "הדסון" שבתל אביב מציע לכם לשכוח מעוגת הגבינה הטיפוסית שאתם מכירים, ולפנק את עצמכם עד הסוף עם עוגת גבינה בתוספת אגוזים ושוקולד לבן.

מתכון מאת: עמיר אילן, מערכת וואלה

עוגת גבינה ותותים.
עוגת גבינה ותותים

מצרכים למתכון

  • לתבנית קפיצית עגולה 24 ס”מ:
  • 200 גרם אגוזי מלך (קליפורניה) שבורים גס
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 250 מ”ל שמנת מתוקה
  • 80 גרם פודינג אינסטנט וניל
  • 120 גרם אבקת סוכר
  • 750 גרם גבינה לבנה 5 אחוז
  • גרידה מ-2 לימונים
  • 750 מ”ל שמנת מתוקה
  • 4 עלים ג’לטין (או שתי שקיות אבקה)
  • 2 קופסאות תות שדה טרי שטוף, ללא העוקץ
  • 1/2 כוס רוטב תות שדה המורכב מריבת תות המרוסקת עם מעט מים רותחים.

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום בינוני נמוך 160 מעלות.
  • 2. ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על אדים – בזהירות; יש להקפיד שלא יתחמם למגע יד (פושר בלבד).
  • 3. מערבבים את השוקולד והאגוזים ומרפדים בתערובת את תבנית העוגה. אופים בתנור כשמונה דקות או עד שמזהיב מעט. (לבדוק לאחר 5 דקות שלא משחים מדי או נחרך; מסובבים את התבנית 180 מעלות באמצע מהלך האפייה); מוציאים ומניחים להתקרר לחלוטין.
  • 4. מקציפים את 600 מ”ל שמנת המתוקה לקצפת רכה. שומרים במקרר.
  • 5. מערבבים את הפודינג עם 250 מ”ל שמנת; מוסיפים את הסוכר, הגבינה וקליפת הלימון. מערבבים היטב ומוודאים שאין גושים.
  • 6. משרים את הג’לטין במים קרים כדי כיסוי. מחממים 150 מ”ל שמנת (אפשר במיקרוגל), מוסיפים את הג’לטין הרך ומערבבים עד שנמס לחלוטין.
  • 7. מערבבים את הג’לטין לתוך תערובת הגבינות.
  • 8. מקפלים את הקצפת שקיררנו – אחרונה – לתערובת ויוצקים לתבנית העוגה; מיישרים ומעבירים מיד למקרר – למשך הלילה או עד שהעוגה מתייצבת.
  • 9. יש לקרר את העוגה למשך שש שעות לפחות כדי שהציפוי יתייצב וייקרש.
  • 10. בעת ההגשה עורכים תותים על העוגה הקרה ומזלפי רוטב תות לכיסוי התותים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully