פירה ערמונים
לצד מנה בשרית, או אפילו כנשנוש קטיפתי בפני עצמו, הפירה העשיר והאוורירי הזה הוא אופציה נפלאה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 1 ק"ג ערמונים קלופים
- 2 כפות סוכר
- כף רום לבן איכותי
- 2 כפות שמנת מתוקה
- 1 מיכל שמנת מתוקה מוקצף לקצפת
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את הערמונים במים עד כיסוי עם סוכר במשך שעה וחצי.
- 2. מסננים את המים ומועכים את הערמונים, עדיף במועך לפירה.
- 3. מוסיפים את הרום, השמנת והסוכר ומערבבים.
- 4. מגישים בשכבות בקערות אישיות: קצפת, מעליה מנת ערמונים ושוב קצפת.