מרק עוף עם כופתאות סולת
זה הסוד: כאן יש צורך בבישול הארוך. אין כאן קיצורי דרך, חשוב מאוד להקפיד על זמני הבישול.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- למרק:
- 1/2 ק"ג חזה עוף
- 1 גזר בגודל בינוני
- שורש פטרוזיליה בינוני
- בצל לבן קטן
- 1/4 קולורבי
- 5 גבעולי פטרוזיליה
- לכופתאות:
- 4 כפות סולת
- 1 ביצה
- 1 כפית שמן
- 1/4 כוס מים
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
- 1. מרתיחים 2 ליטר מים עם כף של מלח ומעט פלפל לבן (לפי הטעם), ומוסיפים את חזה העוף.
- 2. לאחר הרתיחה מקטינים את הלהבה ומבשלים במשך שעה עם מכסה מעט פתוח.
- 3. מסירים את הקצף שהצטבר על פני המרק ומוסיפים את הירקות (המקולפים). מבשלים חצי שעה נוספת על להבה נמוכה.
- 4. להכנת הכופתאות: מרטיבים את הידיים ומערבבים את הסולת עם הביצים, השמן והמים. מתבלים לפי הטעם.
- 5. יוצרים כופתאות, מבשלים בסיר עם הרבה מים רותחים שהומלחו קלות כ-5 דקות.
- 6. מוסיפים למרק ומגישים.