- 1. טורפים את הביצים והחלב היטב בקערה עד לקבלת מרקם חלק.
-
- 2. מוסיפים את הקמח, כפית שמן ומלח, ומערבבים במטרפה עד לקבלת מרקם חלק, ללא גושים.
-
- 3. את המים מוסיפים בהדרגה ולפי צורך, כך שבסופו של דבר נקבל בלילה נוזלית צמיגית.
-
- 4. למחבת בקוטר 20-25 ס"מ מוסיפים כפית שמן קנולה. השמן אמור רק לכסות את המחבת בשכבה דקה, ובשימון הראשון עדיף לשפוך בחזרה עודפי שמן מהמחבת מיד אחרי ששמים אותו, כך שנותרת כמות מזערית.
-
- 5. כאשר השמן חם, מוסיפים את הבלילה בעזרת מצקת (בערך שלושת רבעי מצקת) ומניעים את המחבת כך שהבלילה מתפזרת באופן אחיד ומתקבלת שכבה דקה של חביתית, כל זאת על אש גדולה.
-
- 6. לאחר חצי דקה של טיגון בערך הופכים בעזרת מרית, ומטגנים עוד 10-15 שניות בצד השני. כך חוזרים על הפעולה עבור כל חביתית, כשמדי פעם מוסיפים כמות קטנה של שמן ובמידה והשמן נשרף, כמובן מנקים את המחבת לפני הפלצ'ינטה הבאה.
-
- 7. מערבבים את האגוזים הטחונים עם החלב, הסוכר וקליפת הלימון המגוררת ומבשלים בסיר קטן על אש קטנה ל 15 דקות.
-
- 8. מערבבים מדי פעם כדי למנוע הידבקויות. מכבים את האש ונותנים למילוי להתקרר.
-
- 9. לאחר שהתקרר, ממלאים את החביתיות. ההגשה המועדפת היא קיפול למשולש למראה אסתטי. מקפלים את המרכז לשניים כך שנוצר חצי עיגול, ואז פעמיים שליש קיפול משני הצדדים.
-
- 10. את השוקולד ממיסים בבן מארי. יוצקים את השוקולד וזורים אבקת הסוכר על הפלצ'ינטה. לצד המנה מוסיפים קצפת.