וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גונדל פלצ'ינטה – בלינצ'ס במילוי קרם אגוזים ושוקולד

מתכון מאת: מסעדת טוליפ, מערכת וואלה

גונדל פלצ'טה. רותם דרוב
גונדל פלצ'טה

מצרכים למתכון

  • ל-10 יחידות:
  • חומרים ל-10 יחידות:
  • 2 ביצים
  • 200 מ"ל (כוס) חלב
  • 200 גרם קמח לבן
  • כפית שמן קנולה
  • 1/2 כפית מלח
  • כוס מים
  • למילוי:
  • 200 גרם אגוזי מלך טחונים
  • כף סוכר
  • קליפת לימון מגוררת מחצי לימון
  • כוס חלב
  • 100 גרם שוקולד מריר איכותי
  • כף אבקת סוכר
  • קצפת

אופן ההכנה

  • 1. טורפים את הביצים והחלב היטב בקערה עד לקבלת מרקם חלק.
  • 2. מוסיפים את הקמח, כפית שמן ומלח, ומערבבים במטרפה עד לקבלת מרקם חלק, ללא גושים.
  • 3. את המים מוסיפים בהדרגה ולפי צורך, כך שבסופו של דבר נקבל בלילה נוזלית צמיגית.
  • 4. למחבת בקוטר 20-25 ס"מ מוסיפים כפית שמן קנולה. השמן אמור רק לכסות את המחבת בשכבה דקה, ובשימון הראשון עדיף לשפוך בחזרה עודפי שמן מהמחבת מיד אחרי ששמים אותו, כך שנותרת כמות מזערית.
  • 5. כאשר השמן חם, מוסיפים את הבלילה בעזרת מצקת (בערך שלושת – רבעי מצקת) ומניעים את המחבת כך שהבלילה מתפזרת באופן אחיד ומתקבלת שכבה דקה של חביתית, כל זאת על אש גדולה.
  • 6. לאחר חצי דקה של טיגון בערך הופכים בעזרת מרית, ומטגנים עוד 10-15 שניות בצד השני. כך חוזרים על הפעולה עבור כל חביתית, כשמדי פעם מוסיפים כמות קטנה של שמן ובמידה והשמן נשרף, כמובן מנקים את המחבת לפני הפלצ'ינטה הבאה.
  • 7. מערבבים את האגוזים הטחונים עם החלב, הסוכר וקליפת הלימון המגוררת ומבשלים בסיר קטן על אש קטנה ל 15 דקות.
  • 8. מערבבים מדי פעם כדי למנוע הידבקויות. מכבים את האש ונותנים למילוי להתקרר.
  • 9. לאחר שהתקרר, ממלאים את החביתיות. ההגשה המועדפת היא קיפול למשולש למראה אסתטי. מקפלים את המרכז לשניים כך שנוצר חצי עיגול, ואז פעמיים שליש קיפול משני הצדדים.
  • 10. את השוקולד ממיסים בבן מארי. יוצקים את השוקולד וזורים אבקת הסוכר על הפלצ'ינטה. לצד המנה מוסיפים קצפת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully