- 1. טורפים את הביצים והחלב היטב בקערה עד לקבלת מרקם חלק.
-
- 2. מוסיפים את הקמח, כפית שמן ומלח, ומערבבים במטרפה עד לקבלת מרקם חלק, ללא גושים.
-
- 3. את המים מוסיפים בהדרגה ולפי צורך, כך שבסופו של דבר נקבל בלילה נוזלית צמיגית.
-
- 4. למחבת בקוטר 20-25 ס"מ מוסיפים כפית שמן קנולה. השמן אמור רק לכסות את המחבת בשכבה דקה, ובשימון הראשון עדיף לשפוך בחזרה עודפי שמן מהמחבת מיד אחרי ששמים אותו, כך שנותרת כמות מזערית.
-
- 5. כאשר השמן חם, מוסיפים את הבלילה בעזרת מצקת (בערך שלושת רבעי מצקת) ומניעים את המחבת כך שהבלילה מתפזרת באופן אחיד ומתקבלת שכבה דקה של חביתית, כל זאת על אש גדולה.
-
- 6. לאחר חצי דקה של טיגון בערך הופכים בעזרת מרית, ומטגנים עוד 10-15 שניות בצד השני. כך חוזרים על הפעולה עבור כל חביתית, כשמדי פעם מוסיפים כמות קטנה של שמן ובמידה והשמן נשרף, כמובן מנקים את המחבת לפני הפלצ'ינטה הבאה.
-
- 7. קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת עם מעט שמן עד להשחמה קלה.
-
- 8. קוצצים את הפטריות ומוסיפים אותן ואת התבלינים, מערבבים ומטגנים לחמש דקות על אש קטנה.
-
- 9. לאחר 5 דקות מפזרים את הקמח מלמעלה (לא לערבב עדיין) ואת השמנת, מגדילים את האש ונותנים לזה לרתוח למשך כמה שניות. המרקם אמר להיות סמיך, אך לא סמיך מדי. במידה והסמיך מדי, מוסיפים לפי הצורך מעט מים בסוף הבישול על אש גדולה לדילול.
-
- 10. ממלאים את החביתיות ומגלגלים אותם לאורך. מפזרים מעט קשקבל מגורר מעל וצולים בתנור במשך 2 3 דקות.