פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פלנצ'יטה (בלינצ'ס) במילוי גבינה מתוקה

      3 מדרגים / 3.32 כוכבים

      פלנצ'יטה גבינה מתוקה (דנה מאירזון)
      פלנצ'יטה גבינה מתוקה (דנה מאירזון)

      מצרכים

      • ל-10 יחידות:
      • 2 ביצים
      • 200 מ"ל (כוס) חלב
      • 200 גרם קמח לבן
      • כפית שמן קנולה
      • 1/2 כפית מלח
      • כוס מים
      • למילוי
      • 600 גרם גבינה לבנה 9%
      • קליפת לימון מגוררת מחצי לימון
      • כף סוכר
      • 1/2כוס צימוקים בהירים (לא חובה)
      • כפית סוכר וניל

      אופן ההכנה

      • 1. טורפים את הביצים והחלב היטב בקערה עד לקבלת מרקם חלק.
      • 2. מוסיפים את הקמח, כפית שמן ומלח, ומערבבים במטרפה עד לקבלת מרקם חלק, ללא גושים.
      • 3. את המים מוסיפים בהדרגה ולפי צורך, כך שבסופו של דבר נקבל בלילה נוזלית צמיגית.
      • 4. למחבת בקוטר 20-25 ס"מ מוסיפים כפית שמן קנולה. השמן אמור רק לכסות את המחבת בשכבה דקה, ובשימון הראשון עדיף לשפוך בחזרה עודפי שמן מהמחבת מיד אחרי ששמים אותו, כך שנותרת כמות מזערית.
      • 5. כאשר השמן חם, מוסיפים את הבלילה בעזרת מצקת (בערך שלושת – רבעי מצקת) ומניעים את המחבת כך שהבלילה מתפזרת באופן אחיד ומתקבלת שכבה דקה של חביתית, כל זאת על אש גדולה.
      • 6. לאחר חצי דקה של טיגון בערך הופכים בעזרת מרית, ומטגנים עוד 10-15 שניות בצד השני. כך חוזרים על הפעולה עבור כל חביתית, כשמדי פעם מוסיפים כמות קטנה של שמן ובמידה והשמן נשרף, כמובן מנקים את המחבת לפני הפלצ'ינטה הבאה.
      • 7. מכינים את המילוי: מערבבים את כל המצרכים בקערה גדולה מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה עד שעה כדי לאפשר לסוכר להתמוסס בתערובת.
      • 8. ממלאים את החביתיות ומגלגלים אותן לאורך.
      • אפשר להגיש עם סירופ שוקולד, סלט פירות, פודינג וניל או קצפת – כולם משתלבים נפלא.

      מתכונים נוספים

      פלנצ'יטה (בלינצ'ס) במילוי גבינה מתוקה
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -