- 1. טורפים את הביצים והחלב היטב בקערה עד לקבלת מרקם חלק.
-
- 2. מוסיפים את הקמח, כפית שמן ומלח, ומערבבים במטרפה עד לקבלת מרקם חלק, ללא גושים.
-
- 3. את המים מוסיפים בהדרגה ולפי צורך, כך שבסופו של דבר נקבל בלילה נוזלית צמיגית.
-
- 4. למחבת בקוטר 20-25 ס"מ מוסיפים כפית שמן קנולה. השמן אמור רק לכסות את המחבת בשכבה דקה, ובשימון הראשון עדיף לשפוך בחזרה עודפי שמן מהמחבת מיד אחרי ששמים אותו, כך שנותרת כמות מזערית.
-
- 5. כאשר השמן חם, מוסיפים את הבלילה בעזרת מצקת (בערך שלושת רבעי מצקת) ומניעים את המחבת כך שהבלילה מתפזרת באופן אחיד ומתקבלת שכבה דקה של חביתית, כל זאת על אש גדולה.
-
- 6. לאחר חצי דקה של טיגון בערך הופכים בעזרת מרית, ומטגנים עוד 10-15 שניות בצד השני. כך חוזרים על הפעולה עבור כל חביתית, כשמדי פעם מוסיפים כמות קטנה של שמן ובמידה והשמן נשרף, כמובן מנקים את המחבת לפני הפלצ'ינטה הבאה.
-
- 7. מכינים את המילוי: מערבבים את כל המצרכים בקערה גדולה מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה עד שעה כדי לאפשר לסוכר להתמוסס בתערובת.
-
- 8. ממלאים את החביתיות ומגלגלים אותן לאורך.
- אפשר להגיש עם סירופ שוקולד, סלט פירות, פודינג וניל או קצפת כולם משתלבים נפלא.