בלינצ'ס גבינה עם רוטב תותים
גלגולי בצק עם תערובת גבינה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים לבצק:
- 1 ביצה
- 2.5 כפות קמח
- 1/4 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס חלב 1%
- 1/2 כפית סוכר
- חומרים למילוי ולרוטב:
- 2 כפות גדושות גבינה לבנה 0.5%
- 2 כפות אשל
- 3/4 כוס תותים חתוכים
- 1 כף מרגרינה דלת קלוריות
- 1 כף סוכר
- 1 כף ליקר כלשהו
אופן ההכנה
- 1. מערבבים היטב את כל חומרי הבצק עד שנוצרת עיסה חלקה ונוזלית. יוצקים רבע מהכמות למחבת טפלון מחוממת בקוטר 15 ס"מ, ומטגנים משני הצדדים. מטגנים כך ארבע חביתיות.
- 2. בוחשים את הגבינה עם האשל (אפשר להוסיף אבקת תחליף סוכר). מבשלים את התותים בכף מרגרינה וכף סוכר ומועכים אותם תוך כדי בישול - כשלוש דקות. מוסיפים את הליקר, ממלאים את הבלינצ'ס בתערובת הגבינה, מגלגלים אותם ויוצקים מעליהם את רוטב התותים.
- ארבעה בלינצ'ס, 100 קלוריות לאחד.