מתכונים חמים

זלביה

בצק הזלביה הוא רך מאוד ועל כן עדין וגם דביק. לכן יש לעבוד אתו בזהירות.

מתכון מאת: שרה בונן, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

זלביה

מחשבון המרות

מצרכים

  • לכ-14 יחידות:
  • 1/2 ק"ג קמח
  • 30 גרם שמרים יבשים
  • 1/2 כוס סוכר (בכוס חד פעמית)
  • ביצה
  • מים-2 כוסות רגילות, עד שהבצק רך
  • מלח
  • כף מלח מחוקה
  • 1/2 כוס שמן לטיגון
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1.מערבבים את כל החומרים יחד ואת המים מוסיפים אחרונים. לא חובה לשים את כל כמות המים, אלא רק עד שהבצק רך.
  • 2. מתפיחים את הבצק: ממוללים ומקפיצים אותו על כף היד במשך 7 דקות. לחילופין אפשר לערבב במיקסר עם מלוש/וו גיטרה במשך 5 דקות במהירות בינונית עד מהירה.
  • 3. כשהבצק מעובד נותנים לו לעמוד ולתפוח חצי שעה מכוסה במגבת/נייר כסף, על השיש.
  • 4. מחממים מחבת עם חצי כוס שמן לטיגון. כעת ישנן שתי אופציות: האחת להרטיב את הידיים במים כדי שהבצק לא יידבק, לקחת ביד אחת מעט מהתערובת וביד השנייה לחתוך אותו מכיוון שהוא נדבק. לאחר שהבצק נחתך מרימים את היד מעל המחבת ו"פותחים" את הבצק עם היד השנייה. כלומר מצמידים את היד השניה ליד שמחזיקה את הבצק ומרחיקים בין הידיים עד שנוצר מעין גוש בצק מאורך ודק ומניחים אותו על המחבת. במקרה הזה יש להיזהר, אם טיפת מים שבהם הרטבנו את היד פוגעת בשמן, התוצאה עשויה להיות לא נעימה. אפשרות שניה, פשוטה יותר היא לשמן את הידיים בשמן, וליצור עיגולים קטנים ממעט בצק, לשטח אותם כדי שיהיו דקיקים, ולהניח עם שתי הידיים על המחבת.
  • 5.לא נותנים לו להיטגן, אלא הופכים כמה שניות אחרי שנחת על המחבת, אחרת הוא יישרף.
  • 6. לאחר שהפכנו, מורידים מהאש ושמים על נייר סופג.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully