זלביה

מאפה תימני מתוק, עשוי מקמח וסוכר. בצק הזלביה הוא רך מאוד, עדין וגם דביק, לכן יש לעבוד איתו בזהירות. במתכון המצורף יש גם קיצורי דרך למי שמעוניין

מתכון מאת: שרה בונן, מערכת וואלה! אוכל
זלביה. נמרוד סונדרס
זלביה

מצרכים

    • ½ ק״גקמח
    • 30 גרםשמרים יבשים
    • ½ כוססוכר (בגודל כוס חד פעמית)
    • ביצה
    • 2 כוסותמים (אין צורך להשתמש בכל הכמות, רק עד שהבצק רך)
    • כף מחוקהמלח
    • ½ כוסשמן לטיגון

אופן ההכנה

איך מכינים זלביה?

  • 1מערבבים את כל החומרים יחד ואת המים מוסיפים אחרונים. לא חובה לשים את כל כמות המים, אלא רק עד שהבצק רך.
  • 2מתפיחים את הבצק: ממוללים ומקפיצים אותו על כף היד במשך 7 דקות. לחילופין אפשר לערבב במיקסר עם מלוש/וו גיטרה במשך 5 דקות במהירות בינונית עד מהירה.
  • 3כשהבצק מעובד נותנים לו לעמוד ולתפוח חצי שעה מכוסה במגבת/ נייר כסף, על השיש.
  • 4מחממים מחבת עם חצי כוס שמן לטיגון. כעת ישנן שתי אופציות: האחת להרטיב את הידיים במים כדי שהבצק לא יידבק, לקחת ביד אחת מעט מהתערובת וביד השנייה לחתוך אותו מכיוון שהוא נדבק. לאחר שהבצק נחתך מרימים את היד מעל המחבת ו"פותחים" את הבצק עם היד השנייה. כלומר מצמידים את היד השניה ליד שמחזיקה את הבצק ומרחיקים בין הידיים עד שנוצר מעין גוש בצק מאורך ודק ומניחים אותו על המחבת. במקרה הזה יש להיזהר, אם טיפת מים שבהם הרטבנו את היד פוגעת בשמן, התוצאה עשויה להיות לא נעימה.
  • 5אפשרות שניה, פשוטה יותר היא לשמן את הידיים בשמן, וליצור עיגולים קטנים ממעט בצק, לשטח אותם כדי שיהיו דקיקים, ולהניח עם שתי הידיים על המחבת.
  • 6לא נותנים לבצק להיטגן יותר מיד, אלא הופכים כמה שניות אחרי שנחת על המחבת, אחרת הוא יישרף.
  • 7לאחר שהפכנו, מורידים מהאש ושמים על נייר סופג.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully