וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מופלטה קלה, מימונה מושלמת

זהרה בן חמו

עודכן לאחרונה: 25.4.2024 / 7:55

המופלטה הפשוטה והבסיסית מורכבת רק מ-3 חומרי גלם. השמרים שמוסיפים לה כיום הם תוספת מאוחרת יותר. הסוד בהכנתה הוא בצק דק ככל האפשר

מופלטה. אלון מסיקה,
אם מקפידים אחר ההוראות הפשוטות, מתקבלות מופלטות מושלמות/אלון מסיקה

במופלטות המסורתיות לא מוסיפים שמרים כלל, וזהו לא סופם של הסודות. במתכון המימונה הנהדר הזה, למשל, כל מופלטה מטוגנת רק מצד אחד, והחום של שאר חברותיה לערימה ממשיך לפעול עליה מהצד השני. זה גאוני כמו שזה נשמע, וזה עובד נהדר, במיוחד כשמכינים כמויות.

כל השאר זה אתם ועבודת הידיים שלכם, ומתיחת הבצק לעיגול דק ככל האפשר, שמתאים לגודל המחבת. התוצאה היא מופלטות מענגות ולא כבדות שרק מחכות למריחה נדיבה (מאוד) של חמאה, ולזילוף נדיב (מאוד-מאוד) של דבש. חג שמח!

מופלטה קלה להכנה

מתכון מאת: זהרה בן חמו, מערכת וואלה אוכל

מופלטה. אלון מסיקה,
מופלטה/אלון מסיקה

מצרכים למתכון

  • ל-30 מופלטות:
  • 1 ק"ג קמח
  • מעט מלח
  • 3 כוסות מים
  • 3 כפות שמן
  • להגשה: דבש/חמאה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל החומרים כ-10 דקות ולשים עד שמתקבל בצק רך. נותנים לבצק לנוח כחצי שעה.
  • 2. מחלקים את הבצק לכדורים ונותנים לו מנוחה נוספת של חצי שעה.
  • 3. משמנים את הידיים ומשטח עבודה ועליו פורסים את עיגולי הבצק. פותחים כל עיגול בעדינות על כף היד, ומותחים אותו עד שהוא הופך לדקיק ככל האפשר, בקוטר של מחבת גדולה (כ-20 סנטימטר). אם העיגול נקרע מעט זה לא נורא.
  • 4. מחממים מחבת טפלון ומניחים את המופלטה הראשונה. לאחר שהפכנו את העלה הראשון בכדי שיזהיב מצדו השני, מניחים מעליו עלה חדש, ולאחר כחצי דקה הופכים את שניהם ביחד.
  • 5. מכאן, כל מופלטה תיטגן רק מצד אחד, אבל החום שבערימה יטגן גם את כל השאר. מוסיפים עלה נוסף, וכן הלאה. בכל פעם נוצר מצב לאחר ההפיכה שהעלה החדש הוא התחתון במחבת (אין צורך לטגנו משני הצדדים). כשהערימה גבוהה מדי, מוציאים את כולה ומתחילים בתהליך מההתחלה.
  • 6. במידה ולא מגישים מיד יש לכסות במגבת.
  • 7. מגישים עם דבש/חמאה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully