- 1. בקערה, משרים את השעועית ללילה במים, לאחר הלילה היא מתנפחת מעט.
-
- 2. בסיר עם מים המכסים את השעועית, מביאים את המים לרתיחה לכמה דקות לצורך ניקוי השעועית. מסננים, מכסים שוב במים ומביאים לרתיחה. חוזרים על הפעולה פעמיים שלוש, עד שהמים נקיים לחלוטין וללא קצף (ניתן להשתמש במים רותחים מקומקום לקיצור זמן ההרתחה).
-
- 3. מבשלים את השעועית בסיר עד לריכוך. זמן הבישול של השעועית נע בין חצי שעה לשעה וחצי, תלוי בסוג השעועית הלבנה שנקנתה.
-
- 4. לאחר שהשעועית מוכנה, קולפים את הגזר והבצל וקוצצים לקוביות. בסיר רחב עם מעט שמן קנולה מטגנים את הבצל והגזר יחד על אש קטנה, כדי שלא יישרפו. לאחר כרבע שעה כשהבצל שקוף והגזר מתרכך, מוסיפים לתוך הסיר את השעועית עם המים שבהם בושלה, שמוסיפים טעם למנה. המים צריכים לכסות שבע שמיניות מהסיר. במידה וחסרים מים, מוסיפים מים רותחים.
-
- 5. מביאים לרתיחה, ומוסיפים רסק עגבניות, מלח ופפריקה.
-
- 6. מבשלים את השעועית עם הירקות כ-20 דקות עד לריכוך מוחלט של הירקות.
-
- 7. בהגשה מעטרים בפטרוזיליה.
-
- סודות מהמטבח
- * השעועית לא מתבשלת אם מוסיפים לה מלח. לכן חשוב לחכות עם ההוספה רק בנקודה בה השעועית רכה לחלוטין ועוברת לסיר הגזר.
-
- * הדרך הטובה ביותר לבדוק אם השעועית התרככה היא לנסות למעוך את השעועית בשתי אצבעות. אם המעיכה מתבצעת בקלות, בדומה לתפוח אדמה כשהוא מוכן לפירה, השעועית מוכנה. אם לוחצים ויש תחושה של גומי, השעועית זקוקה לזמן נוסף.