תחתיות ארטישוק ממולאות בבשר טלה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- ½ ק"ג בשר טלה טחון
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות
- ½ כוס שמן זית
- 8 תחתיות ארטישוק נקיות
- קמצוץ מלח
- 4-5 גרגרי פלפל אנגלי טחונים
- מעט אגוז מוסקט
אופן ההכנה
- 1. במחבת מטגנים את הבצל עם שמן הזית. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד לסגירה.
- 2. מוסיפים את התבלינים ומסננים את הבשר משאריות הנוזלים.
- 3. בסיר עם שמן עמוק מטגנים את תחתיות הארטישוק עד להזהבה קלה. מוציאים, מסננים ומצננים.
- 4. ממלאים את התחתיות בתערובת הבשר. מעבירים לתבנית אפייה וממלאים את התבנית במים עד לחצי מגובה תחתיות הארטישוק (אפשר גם להחליף את המים בציר טלה).
- 5. מעבירים לתנור לאפייה ב-180 מעלות ל-40 דקות.
- 6. לפני שמגישים ניתן לקשט בצנוברים קלויים ומעט מיץ לימון.