מהלבייה

מתכון מאת: ריטה דאיה, מערכת וואלה!
מהלבייה

מצרכים

  • ל-10 מנות:
  • 5 כוסות חלב
  • 1/2 1 כוסות מים
  • כוס קורנפלור
  • 3/4 כוס סוכר (אפשר להמתיק יותר עד לכוס)
  • 2 טיפות תרכיז מי זאהר או כף של מי זאהר מהולים במים
  • חופן שקדים טחונים דק
  • להגשה:
  • קמצוץ פיסטוק חלב?י
  • קמצוץ שקדים קלופים

אופן ההכנה

  • 1. בסיר, מבשלים את כל החומרים על אש קטנה עד לרתיחה עדינה תוך כדי בחישה.
  • 2. נותנים לתבשיל לרתוח 2-3 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד ומורידים מהאש ברגע שמתחיל להסמיך.
  • 3.מוזגים לצלחת הגשה גדולה ועמוקה ומצננים. בהמשך, מעבירים למקרר לצינון אז המנה מקבלת מרקם סמיך יותר.
  • 4. לקראת ההגשה מוציאים הממקרר ומעטרים בפיסטוק חלב?י ושקדים קלופים.
  • סודות מהמטבח
  • *הערבוב המתמיד משך הבישול חשוב בכדי שהתבשיל לא יידבק לדפנות או יישרף.
  • *אפשר להפוך את המתכון לפרווה על ידי המרה של החלב במים והמרה של הקונפלור בעמילן, קינוח שנקרא אלמאסייה. אופציה אחרת היא להחליף את החלב בשתי קופסאות של חלב קוקוס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully