וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כנאפה

ריטה דאיה מגישה את הגרסה שלה לכנאפה המסורתית. את הכנאפה אפשר לאכול במסיבות ובחגים כמו פורים, טו בשבט, שבועות. מגישים חם, עם סירופ סוכר.

מתכון מאת: ריטה דאיה, מערכת וואלה

כנאפה. נמרוד סונדרס
כנאפה

מצרכים למתכון

  • למגש פיירקס גדול
  • לבצק:
  • 125 גרם חמאה
  • 500 גרם אטריות קדאיף (ניתן למצוא בשווקים)
  • למילוי:
  • 3 גביעי קוטג' 9% שומן
  • 400 גרם גבינת קש
  • 3 כפות סוכר
  • קורט קינמון
  • לסירופ הסוכר:
  • 1/4 1 כוסות סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • כמה טיפות לימון
  • 2 טיפות מי זאהר מרוכז

אופן ההכנה

  • 1. מפשירים את אטריות הקדאיף.
  • 2. ממיסים את החמאה על אדים (בן מארי), אם אין זמן ממיסים במיקרוגל. עדיף בכל פעם לחמם רק לכמה שניות שהחמאה לא תישרף או תתיז החוצה מהקערה.
  • 3. מניחים את שערות הקדאיף על מגש פיירקס. מעליהן שופכים את החמאה המומסת ומערבבים עד שהבצק מתאחד עם החמאה ומשנה מעט את צבעו.
  • 4. מרוקנים את גביעי הקוטג' לקערה ומעליהם מגרדים את גבינת הקש. מוסיפים סוכר וקינמון ומערבבים היטב. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 5. מחלקים את שיערות הקדאיף לשתיים. חצי מהכמות מניחים על הפיירקס, אין צורך לשטח, כאשר השכבה למטה מעט עבה יותר. מעל תערובת הכנאפה מעל מורחים את תערובת הגבינה ומכסים במחצית השנייה של הקדאיף. אפשר להשתמש גם בתבנית תנור רגילה, אין צורך לשמן, בגלל החמאה שיש על הכנאפה.
  • 6. מכניסים את הכנאפה לתנור עד שהחלק העליון מזהיב, כחצי שעה.
  • 7.. מכינים במקביל את סירופ הסוכר: מרתים על האש את חומרי הסירופ ולאחר כ-2 דקות רתיחה מורידים מהאש ומצננים. כשהסירופ מתקרר שופכים על הכנאפה החם.
  • 8. סודות מהמטבח: בצק הקדאיף מופשר ברגע שאפשר לפתוח אותו ולהפריד את השערות מהגוש. לא צריך להפשיר לחלוטין אלא רק עד השלב הזה.
  • 9. בשכבה העליונה צריך לזרות שיערות על כל פני השטח אבל שכבה דקה באופן כזה שייראו שמתחתיו יש גבינה.
  • 10. לכמות מדויקת כמו של ריטה כדאי לשים קינמון על היד ולפזר מעל התערובת עד שעולה ניחוח קינמוני. לא מומלץ להחליף את הקוטג' בפחות מ-9 אחוז. גבינות עם פחות אחוזים נוטות להתאדות באפייה.
  • 11. הכנאפה מוכנה כשמזהיבה למטה ולמעלה. בפיירקס שקוף אפשר לבדוק אם גם החלק התחתון נאפה כראוי. את הכנאפה לא מאחסנים במקרר כי היא תתייבש. אוכלים חם, או מקפיאים בקופסה. כשמפשירים שוב את הכנאפה עדיף בתנור ולא במיקרוגל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully