מתכונים חמים

מלבי הדרים

אמילי גולדברג, שפית מסעדת "מונטיפיורי 7"

מתכון מאת: אמילי גולדברג, מערכת וואלה!
  • דרגת קושי בינונית

מלבי עם הדרים (צילום: ספק 500, נועם בן אהרון)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 6 מנות
  • חומרים
  • למלבי:
  • 350 מ"ל חלב 3% כוס וחצי
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה 32 % (מיכל)
  • 45 גרם קורנפלור
  • 75 גרם סוכר לבן
  • חצי מקל וניל
  • לסלט פירות הדרים:
  • 2 תפוזים
  • 2 אשכולית אדומה
  • 2 אשכולית לבנה
  • 2 תפוזי דם
  • 100 גר' סוכר ( חצי כוס)
  • לקישוט
  • עלי נענע
  • מעט חמוציות מיובשות
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים את כל הנוזלים לסיר.
  • 2. חוצים את מקל הווניל לחצי, מגרדים בעזרת כף או סכין את פולי הווניל ומוספים לסיר הנוזלים יחד עם המקל.
  • 3. בקערה קטנה, מערבבים היטב את הקורנפלור עם מעט מהנוזלים , כך שלא יהיו גושיים ומחזירים לסיר.
  • 4. מבשלים הכל על אש נמוכה, עד לקבלת תערובת סמיכה (לא לבשל יתר על המידה).
  • 5. מסננים את התערובת ומוצאים את מקל הווניל החוצה.
  • 6. מוזגים לכלי הגשה ומקררים לפחות ארבע שעות.
  • 7. לאחר שעברו 4 שעות, מקלפים את פירות ההדרים. מפלטים את ההדרים לפלחים ללא הקרום.
  • 8. מסננים את הפירות מהנוזלים המיותרים ומבשלים את הנוזל עם הסוכר, מביאים לרתיחה.
  • 9. מוזגים בעודו חם על הפירות ומצננים.
  • 10. להגשה: על המלבי יוצקים את תערובת ההדרים עם מעט מן הנוזל ולקישוט מעטרים במעט נענע וחמוציות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully