גואקמולה מהיר
מתכון מהיר ופשוט למטבל אבוקדו כמו שאוכלים בכל בית במקסיקו
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 אבוקדו בשלים מזן האס
- 1 עגבנייה בשלה קצוצה
- ½ כפית מלח
- 1/3 כוס מיץ לימון או ליים סחוט טרי
- 2-4 כפות עלי כוסברה קצוצים גס, ללא הגבעולים הקשים
- 1-2 כפות צ'ילי חלפניו טרי או כבוש קצוץ לקוביות קטנות
- אופציונלי:
- 1/2 בצל קצוץ דק
- 1 שן שום קטנה וכתושה
אופן ההכנה
- 1. מעבירים את העגבניה הקצוצה למסננת ומפזרים עליה את המלח. מניחים במקרר לחצי שעה לניקוז הנוזלים.
- 2. מוציאים את תוכן האבוקדו בכף, לקערה בינונית. מתבלים מייד במיץ הלימון או הליים. מועכים מעט בעזרת מזלג או מכתש ועלי.
- 3. מוסיפים את העגבניות, החלפניו והכוסברה לקערה עם האבוקדו. מערבבים.
- 4.מוסיפים את הבצל ו/או השום. מערבבים ומניחים לחצי שעה לספיגת טעמים ומגישים בטמפרטורת החדר.