וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פשטידת תרד וכרישה

מתכון מאת: ליה שומרון, אולפני הרצליה

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 11/2 כוסות קמח מלא
  • 125 גרם חמאה
  • קורט מלח
  • 2-3 כפות מים קרים
  • למלית:
  • 2 גבעולי כרישה בינוניים
  • 600 גרם עלי תרד (2 שקיות תרד טרי או 1 חבילת תרד קפוא)
  • 3 ביצים
  • 1 גביע קוטג' 3% או 5%
  • 1/4 כוס שיבולת שועל
  • 3 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק
  • 1 חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1 שן שום
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: שמים את הקמח, החמאה והמלח במעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים את המים ומעבדים רק עד להתאחדות של הבצק. מוציאים מהכלי, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר עד לשימוש.
  • 2. מכינים את המלית: בסיר או במחבת יבשה מטגנים את עלי התרד, עד שהם מפרישים נוזלים ומתרככים. סוחטים ומצננים. במחבת נפרדת מטגנים את הכרשה במעט שמן זית עד שהיא מתרככת.
  • 3. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.). בקערה, טורפים את הביצים ומערבבים עם יתר מרכיבי המלית עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את התרד והכרישה ומערבבים.
  • 4. בתבנית עגולה (קוטר 26-28), משטחים את הבצק, מוזגים את המלית, מפזרים מעט פירורי לחם, פרמזן או נבט חיטה ומכניסים לתנור ל- 30 דקות, עד שקיסם שנכנס יוצא נקי.
  • פשטידת תרד עם גבינה

  • פשטידת בצלים צמחונית

  • לזניה ירוקה בבשמל פסטו

  • פשטידת ברוקולי לפסח

  • מאפה תפוחי אדמה ובולונז

  • פאי עגבניות מבצק יוגורט

  • פשטידת פתיתים ואנטיפסטי

  • פשטידת בצל וקוטג'

  • מוסקה בסגנון פאי רועים

  • מיני קישים עם סלמון מעושן

  • פשטידת כרובית ללא קמח

  • מאפינס קישואים ושיבולת שועל

  • פשטידת חצילים פרסית במחבת

  • פאי עוף מהיר

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully