וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות טלה בפול

מתכון מאת: הילה קריב, מערכת וואלה

קציצות טלה ופול. הילה קריב
קציצות טלה ופול

מצרכים למתכון

  • ל-15 קציצות:
  • 250 גרם בשר טלה טחון
  • 1 מצה רטובה היטב וקצוצה דק
  • 1 ביצה קטנה
  • 1/2 תפוח אדמה, קלוף ומגורר דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית בהארט
  • מלח ופלפל גרוס טרי
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
  • 1 כף מים
  • לרוטב:
  • ראש שום צעיר טרי פרוס דק או כמה שיני שום פרוסות
  • 1/2 1 – 1 כוסות פול טרי (תרמילים צעירים חתוכים בקליפתם. פול בוגר- קלוף)
  • מיץ מלימון גדול שלם ועוד לפי הטעם
  • חופן עלי נענע טריה קצוצים
  • 1/4 כפית כורכום
  • פלפל חריף אדום טרי פרוס, לפי הטעם
  • שמן זית
  • חופן צנוברים

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הקציצות: בקערה מערבבים את כל חומרי הקציצות היטב.
  • 2. מטגנים במחבת קטנה עם מעט שמן קציצה אחת בכדי לבדוק תיבול ומתקנים בהתאם. מכסים ושומרים במקרר כחצי שעה ועד לילה.
  • 3. למחרת יוצרים קציצות קטנות בידיים משומנות. מחממים מחבת עם שכבת שמן דקיקה ומזהיבים את הקציצות בעדינות.
  • 4. לקציצות הזהובות מוסיפים את השום הפרוס ומטגנים יחד כמה שניות. מוסיפים את הפול הטרי, מיץ הלימון, נענע, פלפל חריף ומתבלים. מוסיפים מים לכדי כמחצית מגובה הקציצות ומבשלים בבעבוע עדין, מכוסה למחצה כחצי שעה. אם יש צורך מוסיפים עוד מים ומתקנים תיבול.
  • 5. מוסיפים את הצנוברים בסיום עם מעט שמן זית מעל ומעט נענע טריה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully