קציצות פול ירוק

נעשה לערב פסח. היות ואסור לאכול קמח בערב החג המתכון נעשה עם אורז טחון

מתכון מאת: קובי קלייטמן, מערכת וואלה!
פול ירוק. דניאל לילה
פול ירוק

מצרכים

  • ל-10 יחידות:
  • 2 כוסות פול ירוק צעיר חתוך לקוביות של 1 ס"מ (כולל התרמיל)
  • 1 כוס אורז טחון
  • 2 ביצים
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בצל יבש גדול קצוץ (או 4 בצלים ירוקים קצוצים)
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית פלפל אנגלי
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כוסות מים
  • שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה

  • 1. במחבת עם מעט שמן מטגנים את הפול הירוק עד לקבל צבע חום-זהוב.
  • 2. בקערה, מערבבים את כל החומרים כולל הפול המטוגן ומערבבים היטב בכף. שימו לב, העיסה יוצאת דלילה.
  • 3. בסיר מחממים שמן עמוק עד לרתיחה.
  • 4. בעזרת מצקת יוצקים את הקציצות. 2 בכל פעם.
  • 5. כשהקציצות משחימות בצד התחתון, הופכים ומטגנים מצידן השני.
  • 6. מוציאים ומעבירים לצלחת שטוחה מרופדת בנייר סופג.
  • 7. חשוב להקפיד לערבב לפני כל יציקה למחבת היות והאורז הטחון נוטה לשקוע.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully