קציצות פול ירוק
נעשה לערב פסח. היות ואסור לאכול קמח בערב החג המתכון נעשה עם אורז טחון
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-10 יחידות:
- 2 כוסות פול ירוק צעיר חתוך לקוביות של 1 ס"מ (כולל התרמיל)
- 1 כוס אורז טחון
- 2 ביצים
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 בצל יבש גדול קצוץ (או 4 בצלים ירוקים קצוצים)
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית פלפל אנגלי
- 2 כפיות מלח
- 2 כוסות מים
- שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה
- 1. במחבת עם מעט שמן מטגנים את הפול הירוק עד לקבל צבע חום-זהוב.
- 2. בקערה, מערבבים את כל החומרים כולל הפול המטוגן ומערבבים היטב בכף. שימו לב, העיסה יוצאת דלילה.
- 3. בסיר מחממים שמן עמוק עד לרתיחה.
- 4. בעזרת מצקת יוצקים את הקציצות. 2 בכל פעם.
- 5. כשהקציצות משחימות בצד התחתון, הופכים ומטגנים מצידן השני.
- 6. מוציאים ומעבירים לצלחת שטוחה מרופדת בנייר סופג.
- 7. חשוב להקפיד לערבב לפני כל יציקה למחבת היות והאורז הטחון נוטה לשקוע.