וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת פרג ואגסים

מתכון מאת: אלינוער רבין, מערכת וואלה

עוגת פרג.
עוגת פרג

מצרכים למתכון

  • לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
  • 4 אגסים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/3 1 כוסות סוכר
  • 200 גרם חמאה
  • 4 ביצים מופרדות
  • 200 גרם פרג טחון טרי
  • 2/3 כוס אגוזים קצוצים
  • 3/4 כפית אבקת אפייה
  • 3 כפות שקדים מולבנים טחונים
  • קליפה מגוררת מלימון
  • 3 כפות ברנדי

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. קולפים את האגסים, חוצים ומרחיקים ליבה וגרעינים, פורסים בעובי 2 ס"מ. מבשלים כחמש דקות במים רותחים עם כף ממיץ הלימון ושתי כפות מהסוכר. מצננים מעט ומסננים בעדינות.
  • 3. מרפדים תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ בנייר אפייה ומורחים בחמאה. מסדרים את האגסים על תחתית התבנית ומזלפים כף מיץ לימון.
  • 4. במיקסר עם וו מקצף מקציפים כוס סוכר עם החמאה, מוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף היטב.
  • 5. מערבבים בקערה את הפרג עם האגוזים, אבקת האפייה, השקדים הטחונים וקליפת הלימון המגוררת. מקפלים עם תערובת החמאה ומוסיפים את הברנדי.
  • 6. מקציפים היטב את החלבונים עם הסוכר הנותר, מקפלים עם תערובת הפרג. יוצקים על האגסים.
  • 7. אופים כשעה בתנור ומוציאים כשקיסם הננעץ בעוגה יוצא מעט יבש.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully