פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת פרג ואגסים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגת פרג (יח
      עוגת פרג (יח"צ)

      מצרכים

      • לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
      • 4 אגסים
      • 2 כפות מיץ לימון
      • 1/3 1 כוסות סוכר
      • 200 גרם חמאה
      • 4 ביצים מופרדות
      • 200 גרם פרג טחון טרי
      • 2/3 כוס אגוזים קצוצים
      • 3/4 כפית אבקת אפייה
      • 3 כפות שקדים מולבנים טחונים
      • קליפה מגוררת מלימון
      • 3 כפות ברנדי

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
      • 2. קולפים את האגסים, חוצים ומרחיקים ליבה וגרעינים, פורסים בעובי 2 ס"מ. מבשלים כחמש דקות במים רותחים עם כף ממיץ הלימון ושתי כפות מהסוכר. מצננים מעט ומסננים בעדינות.
      • 3. מרפדים תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ בנייר אפייה ומורחים בחמאה. מסדרים את האגסים על תחתית התבנית ומזלפים כף מיץ לימון.
      • 4. במיקסר עם וו מקצף מקציפים כוס סוכר עם החמאה, מוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף היטב.
      • 5. מערבבים בקערה את הפרג עם האגוזים, אבקת האפייה, השקדים הטחונים וקליפת הלימון המגוררת. מקפלים עם תערובת החמאה ומוסיפים את הברנדי.
      • 6. מקציפים היטב את החלבונים עם הסוכר הנותר, מקפלים עם תערובת הפרג. יוצקים על האגסים.
      • 7. אופים כשעה בתנור ומוציאים כשקיסם הננעץ בעוגה יוצא מעט יבש.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -