עוגת פירות מיובשים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 300 גרם תערובת אגוזים ושקדים קלויים
- 300 גרם תערובת צימוקים, משמשים מיובשים ותאנים מיובשות
- 2 ביצים
- 3/4 כוס שקדים מולבנים טחונים
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כף תמצית וניל
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 2. בקערת מיקסר מערבבים את כל החומרים במהירות איטית.
- 3. מרפדים תבנית מוארכת בנייר אפייה ומרססים בספריי שמן בניחוח חמאה. שוטחים את התערובת בתבנית. אופים כשעה. מורידים את חום התנור ל-150 מעלות.
- 4. מצננים ומוציאים מהתבנית. פורסים את העוגה לפרוסות דקות.
- 5. מניחים את הפרוסות על תבנית מרופדת נייר אפייה ומייבשים כרבע שעה בתנור. אוספים את הפרוסות בצורה מסודרת ועוטפים ברדיד אלומיניום. אפשר לשמור זמן ממושך במקפיא או במקרר.