וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת אלהמברה

מתכון מאת: תומר כבירי, מערכת וואלה

עוגת אלהמברה. שירן כרמל,
עוגת אלהמברה/שירן כרמל

מצרכים למתכון

  • לעוגה:
  • 100 גרם חלמון
  • 110 גרם סוכר
  • 55 גרם אגוזי לוז טחונים
  • 135 גרם חמאה מומסת
  • 20 גרם קורנפלור
  • 40 גרם אבקת קקאו
  • 200 גרם חלבון
  • 60 גרם סוכר
  • לסירופ:
  • 175 גרם מים
  • 125 גרם סוכר
  • 40 גרם רום כהה
  • לגנאש:
  • 400 גרם שמנת מתוקה 38%
  • 400 גרם שוקולד מריר
  • לזיגוג:
  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 250 גרם שמנת מתוקה 38%
  • 100 גרם שמן אורז או שמן צמחי אחר

אופן ההכנה

  • 1. לעוגה: מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • 2. בקערה, מערבבים את הקמח עם הקקאו.
  • 3. טורפים את החלמונים עם הסוכר (110 גרם) עד לקבלת תערובת בהירה.
  • 4. במקביל מקציפים את החלבונים עם הסוכר (60 גרם) עד לקבלת קצף יציב.
  • 5. מחברים את הקמח והקקאו עם תערובת החלמונים עד שאין גושים.
  • 6. מוסיפים את החמאה המומסת כשהיא פושרת, ומערבבים.
  • 7. מחברים את החלבון המוקצף לתערובת תוך כדי הוספה של האגוזים.
  • 8. יוצקים לתבנית אינגליש קייק עמוקה, ואופים כ-40 דקות.
  • 9. כשהעוגה מתקררת הופכים אותה כך שתהיה עם הצד הרחב כלפי מטה ופורסים אותה לשלוש פרוסות, לרוחב.
  • 10. לסירופ: בסיר מביאים את המים והסוכר לרתיחה. מורידים מהאש ומוסיפים את הרום. מברישים את פרוסות העוגה בסירופ.
  • 11. לגנאש: בסיר מביאים לרתיחה את השמנת ויוצקים אותה מיד על השוקולד. ממתינים כשתי דקות, ומתחילים לערבב עד לקבלת קרם שוקולד חלק. מקררים כשעה במקרר.
  • 12. לזיגוג: בסיר מביאים לרתיחה את השמנת ויוצקים אותה מיד על השוקולד. ממתינים כשתי דקות, ומתחילים לערבב עד לקבלת קרם שוקולד חלק. מוסיפים לו את השמן ושומרים בטמפ' החדר.
  • 13. להרכבה: מורחים גנאש על שתי הפרוסות התחתונות, ומניחים את כל שלושת הפרוסות אחת על גבי השנייה.
  • 14. מורחים עוד מהגנאש על החלק העליון של העוגה וגם על הצדדים. מקררים את העוגה כשעתיים במקרר.
  • 15. יוצקים על העוגה את הזיגוג. משאירים את העוגה כשעה בחוץ לפני הכנסתה למקרר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully