פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      אגס שיכור במילוי גנאש שוקולד לבן

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      אגס שיכור במילוי גנאש שוקולד לבן (דנה מלמד)
      אגס שיכור במילוי גנאש שוקולד לבן (דנה מלמד)

      מצרכים

      • בקבוק יין אדום (כזה שאוהבים לשתות)
      • כוס סוכר חום דמררה
      • 2 מקלות קינמון
      • כוכב אניס
      • 2 מסמרי ציפורן
      • 2 גרגרי פלפל אנגלי
      • 1 לימון פרוס על קליפתו
      • חצי כפית תמצית וניל איכותית
      • 100 גרם דובדבנים מיובשים
      • 8 אגסים קשים וקלופים, עם הגבעולים
      • למילוי גנאש שוקולד לבן:
      • 250 גרם שוקולד לבן
      • 200 מ"ל שמנת מתוקה
      • אפשר גם – גנאש שוקולד מריר:
      • 200 גרם שוקולד מריר איכותי
      • 200 מ"ל שמנת מתוקה

      אופן ההכנה

      • 1. בעזרת סכין מרוקנים את האגסים מליבה וגרעינים. משאירים את הגבעול במקומו.
      • 2. מבשלים בסיר את כל המרכיבים פרט לאגסים כ-3 דקות על אש בינונית, תוך כדי ערבוב (יש להימנע מרתיחה).
      • 3. מוסיפים לסיר את האגסים ומבשלים עד שהם רכים (בערך 45 דקות).
      • 4. מסננים את האגסים ומעבירים לכלי אטום, לצינון במקרר. את הנוזל בסיר ממשיכים לצמצמם עד שהוא מסמיך קלות. מסננים ושומרים בכלי אטום במקרר.
      • 5. מכינים גנאש שוקולד לבן: מביאים את השמנת לסף רתיחה, ואז יוצקים אותה על השוקולד הלבן. ממתינים 2 דקות ומערבבים עד שנוצר קרם חלק. מעבירים לשקית זילוף ומצננים לילה במקרר. את גנאש השוקולד המריר מכינים באותו האופן בדיוק.
      • 6. ממלאים כל אגס בגנאש שוקולד לבן ומניחים על צלחת הגשה. יוצקים מעל מעט מהרוטב שבו בושלו האגסים. את גאנש השוקולד המריר מגישים לצד האגס.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -