וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אגס שיכור במילוי גנאש שוקולד לבן

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

אגס שיכור במילוי גנאש שוקולד לבן. דנה מלמד
אגס שיכור במילוי גנאש שוקולד לבן

מצרכים למתכון

  • בקבוק יין אדום (כזה שאוהבים לשתות)
  • כוס סוכר חום דמררה
  • 2 מקלות קינמון
  • כוכב אניס
  • 2 מסמרי ציפורן
  • 2 גרגרי פלפל אנגלי
  • 1 לימון פרוס על קליפתו
  • חצי כפית תמצית וניל איכותית
  • 100 גרם דובדבנים מיובשים
  • 8 אגסים קשים וקלופים, עם הגבעולים
  • למילוי גנאש שוקולד לבן:
  • 250 גרם שוקולד לבן
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • אפשר גם – גנאש שוקולד מריר:
  • 200 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • 1. בעזרת סכין מרוקנים את האגסים מליבה וגרעינים. משאירים את הגבעול במקומו.
  • 2. מבשלים בסיר את כל המרכיבים פרט לאגסים כ-3 דקות על אש בינונית, תוך כדי ערבוב (יש להימנע מרתיחה).
  • 3. מוסיפים לסיר את האגסים ומבשלים עד שהם רכים (בערך 45 דקות).
  • 4. מסננים את האגסים ומעבירים לכלי אטום, לצינון במקרר. את הנוזל בסיר ממשיכים לצמצמם עד שהוא מסמיך קלות. מסננים ושומרים בכלי אטום במקרר.
  • 5. מכינים גנאש שוקולד לבן: מביאים את השמנת לסף רתיחה, ואז יוצקים אותה על השוקולד הלבן. ממתינים 2 דקות ומערבבים עד שנוצר קרם חלק. מעבירים לשקית זילוף ומצננים לילה במקרר. את גנאש השוקולד המריר מכינים באותו האופן בדיוק.
  • 6. ממלאים כל אגס בגנאש שוקולד לבן ומניחים על צלחת הגשה. יוצקים מעל מעט מהרוטב שבו בושלו האגסים. את גאנש השוקולד המריר מגישים לצד האגס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully