- 1. בעזרת סכין מרוקנים את האגסים מליבה וגרעינים. משאירים את הגבעול במקומו.
-
- 2. מבשלים בסיר את כל המרכיבים פרט לאגסים כ-3 דקות על אש בינונית, תוך כדי ערבוב (יש להימנע מרתיחה).
-
- 3. מוסיפים לסיר את האגסים ומבשלים עד שהם רכים (בערך 45 דקות).
-
- 4. מסננים את האגסים ומעבירים לכלי אטום, לצינון במקרר. את הנוזל בסיר ממשיכים לצמצמם עד שהוא מסמיך קלות. מסננים ושומרים בכלי אטום במקרר.
-
- 5. מכינים גנאש שוקולד לבן: מביאים את השמנת לסף רתיחה, ואז יוצקים אותה על השוקולד הלבן. ממתינים 2 דקות ומערבבים עד שנוצר קרם חלק. מעבירים לשקית זילוף ומצננים לילה במקרר. את גנאש השוקולד המריר מכינים באותו האופן בדיוק.
-
- 6. ממלאים כל אגס בגנאש שוקולד לבן ומניחים על צלחת הגשה. יוצקים מעל מעט מהרוטב שבו בושלו האגסים. את גאנש השוקולד המריר מגישים לצד האגס.