וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק קרם גזר ושיבולת שועל

הבשורה במרק גזר, היא שימוש בשיבולת שועל, אשר מעניקה למרק את הטקסטורה הקרמית ותחושה של מרק מאוד עשיר. השפית נלי קרפנר עם מתכון מקורי ומסקרן.

מתכון מאת: נלי קרפנר, מערכת וואלה

מרק קרם גזר ושיבולת שועל. נמרוד סונדרס
מרק קרם גזר ושיבולת שועל

מצרכים למתכון

  • ל-8 מנות:
  • 2 כפות שמן זית
  • בצל גדול פרוס לפרוסות בינוניות
  • ½ כפית מלח ים
  • 900 גרם גזרים מקולפים וחתוכים בעובי של 1 ס"מ
  • 5 כוסות ציר ירקות
  • ¼ כוס שיבולת שועל
  • כפית מיץ לימון
  • 1 כפית מיץ ג'ינג'ר או ג'ינג'ר קצוץ
  • 2 כפות שמיר קצוץ, או כל עשב תיבול שאוהבים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את השמן בסיר בינוני על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והמלח ומטגנים עד שהבצל מתרכך. מערבבים מדי פעם בכדי למנוע את חריכת הבצל.
  • 2. מוסיפים את הגזרים, מנמיכים את האש ומכסים למשך 5-6 דקות. מערבבים מדי פעם למניעת חריכה. מוסיפים את ציר הירקות ומביאים לרתיחה.
  • 3. מוסיפים את שיבולת השועל. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים 25 דקות, או עד שהגזרים רכים.
  • 4. מוסיפים את מיץ הלימון והג'ינג'ר, טועמים ומתקנים תיבול.
  • 5. בעזרת בלנדר ידני טוחנים את המרק עד לקבלת מרקם קרמי חלק. אפשר להוסיף עוד ציר ירקות עד לקבלת סמיכות רצויה.
  • 6. מוזגים לצלחות הגשה ולפזר שמיר מלמעלה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully