וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פוח'ארה

תבשיל הקדרה האולטימטיבי – מכניסים את כל המרכיבים לקדרת החרס ושולחים לתנור לשלוש שעות של בילוי חמים

מתכון מאת: עומר עילואן, מערכת וואלה

פוח'ארה. נמרוד סונדרס
פוח'ארה

מצרכים למתכון

  • ל-5-6 מנות:
  • 1/2 2 ק"ג בשר כבש – כתף או צלעות תחתונות ללא עצם – חתוך לקוביות
  • 3-4 גזרים מקולפים חתוכים גס
  • 3-4 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים גס
  • 3-4 ראשי סלרי קלופים וחתוכים גס
  • 3-4 גבעולי סלרי ללא עלים
  • 1 ראש שומר גדול חתוך גס
  • 3-4 ארטישוקים ירושלמים קלופים
  • 3-4 תפוחי אדמה קטנים קלופים
  • 1 מקל קינמון שבור לחתיכות
  • 6-7 עלי דפנה
  • 20 יח' פלפל אנגלי שלם
  • 20 יח' הל שלם
  • פלפל שחור שלם, מלח גס
  • קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה

  • 1. לכלי החרס מכניסים את כל הירקות כך שיכסו את תחתית הכלי. מעל הירקות מניחים את הבשר ומעליו את התבלינים.
  • 2. מוסיפים מים עד 3/4 מגובה כלי החרס. מכסים את הכלי (או הכלים) בנייר כסף.
  • 3. את הכלי מניחים בתוך תבנית גדולה אליה מוסיפים 3 כוסות מים (כלי החרס עצמו שותה הרבה מים) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 4 שעות.
  • 4. מגישים עם אורז או חיטה ירוקה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully