פוח'ארה
תבשיל הקדרה האולטימטיבי מכניסים את כל המרכיבים לקדרת החרס ושולחים לתנור לשלוש שעות של בילוי חמים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-5-6 מנות:
- 1/2 2 ק"ג בשר כבש כתף או צלעות תחתונות ללא עצם חתוך לקוביות
- 3-4 גזרים מקולפים חתוכים גס
- 3-4 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים גס
- 3-4 ראשי סלרי קלופים וחתוכים גס
- 3-4 גבעולי סלרי ללא עלים
- 1 ראש שומר גדול חתוך גס
- 3-4 ארטישוקים ירושלמים קלופים
- 3-4 תפוחי אדמה קטנים קלופים
- 1 מקל קינמון שבור לחתיכות
- 6-7 עלי דפנה
- 20 יח' פלפל אנגלי שלם
- 20 יח' הל שלם
- פלפל שחור שלם, מלח גס
- קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה
- 1. לכלי החרס מכניסים את כל הירקות כך שיכסו את תחתית הכלי. מעל הירקות מניחים את הבשר ומעליו את התבלינים.
- 2. מוסיפים מים עד 3/4 מגובה כלי החרס. מכסים את הכלי (או הכלים) בנייר כסף.
- 3. את הכלי מניחים בתוך תבנית גדולה אליה מוסיפים 3 כוסות מים (כלי החרס עצמו שותה הרבה מים) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 4 שעות.
- 4. מגישים עם אורז או חיטה ירוקה.