וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק אפונה

מתכון מאת: ליה שומרון, אולפני הרצליה

מצרכים למתכון

  • ל-5–6 מנות:
  • מעט שמן זית
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים
  • ½ ק"ג אפונה קפואה
  • 2 קישואים חתוכים דק
  • מעט אגוז מוסקט
  • 1–2 כפיות מלח
  • ¼ כפית פלפל לבן
  • מעט פלפל שחור
  • חופן נענע קצוצה
  • ½ קופסת ריקוטה 5% במליחות עדינה
  • כפית יוגורט עיזים

אופן ההכנה

  • 1. בסיר בינוני, על להבה בינונית, מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד שהוא מתרכך.
  • 2. מוסיפים את האפונה הקפואה ואת הקישואים ומטגנים עוד כ-3 דקות עד שהאפונה מפשירה מעט. מוסיפים 4–5 כוסות מים רותחים, בדיוק עד לכיסוי, מוסיפים את התבלינים ומביאים לרתיחה.
  • 3. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-15 דקות.
  • 4. מוסיפים את הנענע ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
  • 5. מסירים מהאש, מוסיפים את הריקוטה וטוחנים בבלנדר ידני.
  • 6. מסננים את המרק (לא חובה) ומגישים חם, או שמצננים, מכניסים למקרר ומגישים קר עם כפית של יוגורט עיזים.
  • מרק ארטישוק ואפונה

  • מרק אפונה וקבנוס

  • מרק עדשים ופסטה

  • מרק קרם ארטישוק ירושלמי

  • מרק פטריות

  • מרק חרירה צעד אחר צעד

  • מרק בצל חורפי עם פרוסות בגט מוקרמות

  • מרק ירקות כתומים

  • מרק ירקות עם פירה

  • מרק עדשים שחורות

  • מרק חשו, מרק סולת מרוקאי

  • מרק תירס זריז עם חלב קוקוס

  • מרק רגל של עזורה

  • קניידלך של חנה שאולוב

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully