מרק אפונה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-56 מנות:
- מעט שמן זית
- 2 בצלים בינוניים קצוצים
- ½ ק"ג אפונה קפואה
- 2 קישואים חתוכים דק
- מעט אגוז מוסקט
- 12 כפיות מלח
- ¼ כפית פלפל לבן
- מעט פלפל שחור
- חופן נענע קצוצה
- ½ קופסת ריקוטה 5% במליחות עדינה
- כפית יוגורט עיזים
אופן ההכנה
- 1. בסיר בינוני, על להבה בינונית, מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד שהוא מתרכך.
- 2. מוסיפים את האפונה הקפואה ואת הקישואים ומטגנים עוד כ-3 דקות עד שהאפונה מפשירה מעט. מוסיפים 45 כוסות מים רותחים, בדיוק עד לכיסוי, מוסיפים את התבלינים ומביאים לרתיחה.
- 3. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-15 דקות.
- 4. מוסיפים את הנענע ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
- 5. מסירים מהאש, מוסיפים את הריקוטה וטוחנים בבלנדר ידני.
- 6. מסננים את המרק (לא חובה) ומגישים חם, או שמצננים, מכניסים למקרר ומגישים קר עם כפית של יוגורט עיזים.