וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק ירקות עם ארטישוק ירושלמי וגריסים

מתכון מאת: ליה שומרון, אולפני הרצליה

מצרכים למתכון

  • ל-5–6 מנות:
  • 2 בצלים קצוצים
  • 1 כפית מלח
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 כפות מים
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות
  • 1 קולרבי קלוף וחתוך לקוביות
  • 500 גרם ארטישוק ירושלמי, קלוף וחתוך לקוביות
  • 4 מקלות סלרי פרוסים דק
  • ½ כוס גריסים שטופים
  • 1 כף רסק עגבניות אורגני
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כפית תימין יבש
  • 1 כף כורכום
  • פלפל שחור
  • 1 כוס אפונה מוקפאת
  • חופן עלי פטרוזיליה
  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר גדול שמים את הבצל הקצוץ ומחממים על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב במשך 2 דקות. מוסיפים את המלח ומערבבים, כדי שהבצל יתחיל להגיר את הנוזלים שלו. מטגנים כך – תוך כדי ערבוב על להבה בינונית, כ-5 דקות נוספות.
  • 2. מוסיפים את השום לטיגון של דקה נוספת.
  • 3. מוסיפים 2 כפות מים, את יתר הירקות פרט לאפונה ואת הגריסים וממשיכים לערבב בסיר במשך 2 דקות.
  • 4. מוסיפים מים רותחים עד לגובה הירקות ועוד 2 ס"מ, מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים, מגביהים את הלהבה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-30 דקות עד שכל הירקות רכים.
  • 5. מוסיפים את האפונה ואת הפטרוזיליה, וממשיכים לבשל בסיר מכוסה 5 דקות נוספות.
  • 6. מסירים מהאש, מוסיפים את שמן הזית, בוחשים ומגישים.
  • מרק ירקות ופסטה מהיר

  • מרק ארטישוק ירושלמי וכמהין

  • מרק רגל עם במיה

  • נזיד שעועית תימני

  • מרק בצל חורפי עם פרוסות בגט מוקרמות

  • מרק אפונה של אמא

  • מרק זנב שור

  • מרק רגל של עזורה

  • מרק ירקות וזעתר טרי

  • פסולדה, מרק שעועית יווני

  • מרק תירס זריז עם חלב קוקוס

  • מרק כרובית וקולורבי

  • מרק חרירה צעד אחר צעד

  • מרק בשר ויין אדום

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully