- המלית:
- 1. בקערה מערבבים ליקר קלבדוס, ליקר תפוזים וסוכר חום.
- 2. קולפים את התפוחים, מסירים את הגרעינים וחותכים לקוביות קטנות, בגודל של כ-½ סמ"ר.
- 3. מעבירים את קוביות התפוחים לקערת הליקר ומערבבים היטב. מניחים להשריה של כשעה, בטמפרטורת החדר או במקרר.
-
- 4. מכינים את הבצק, מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 5. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים יחד קמח, אבקת אפייה, ביצים, סוכר ושמן, עד שמתקבל בצק אחיד.
-
- 6. מוסיפים את מרינדת התפוחים ומערבבים מעט, רק עד שהתפוחים נבלעים בבלילה.
-
- 7. יוצקים את הבלילה לתבניות. אופים כ-45 דקות, עד שהעוגות זהובות וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
-
- 8. לקישוט פרוסות תפוחים לפני ההגשה
-
- טיפים לשדרוג העוגה:
- 1. ניתן לשלב בבלילה צימוקים או אוכמניות שנותנים טוויסט מעניין לתפוחים.
- 2. תוספת של קצפת או גלידת וניל לצד העוגה ישתלבו נהדר עם העוגה החמה.
- 3. להעשרת טעמם של התפוחים ניתן להמיס 50 גרם חמאה במחבת, לבשל את קוביות התפוחים כ-10 דקות, ולאחר מכן להשרות אותם במרינדה.
- 4. הבלילה מתאימה ומצויינת גם לפירות נוספים. לדוגמה, ניתן להחליף את קוביות התפוחים בקוביות אגסים, ואת הקלבדוס בליקר אגסים.