וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת תפוחים וקלבדוס בליקר תפוזים

יש בה כמות נדיבה של קוביות תפוחי עץ שהושרו במרינדה של קלבדוס (ברנדי תפוחים) וליקר תפוזים

מתכון מאת: עמי ברתיני שביט, מערכת וואלה

עוגת תפוחים וקלבדוס בחושה. נמרוד סונדרס
עוגת תפוחים וקלבדוס בחושה

מצרכים למתכון

  • ל-2 תבניות אינגליש קייק:
  • למרינדת תפוחים:
  • 60 מ"ל (¼ כוס) ליקר קלבדוס
  • 60 מ"ל (¼ כוס) ליקר תפוזים
  • 80 גרם (⅓ כוס דחוסה) סוכר חום
  • 1/2 ק"ג (כ-4 תפוחים) תפוחי עץ ירוקים
  • לבצק:
  • 300 גרם (2 כוסות+2 כפות) קמח
  • 3 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
  • 3 ביצים
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 150 מ"ל (⅔ כוס) שמן קנולה

אופן ההכנה

  • המלית:
  • 1. בקערה מערבבים ליקר קלבדוס, ליקר תפוזים וסוכר חום.
  • 2. קולפים את התפוחים, מסירים את הגרעינים וחותכים לקוביות קטנות, בגודל של כ-½ סמ"ר.
  • 3. מעבירים את קוביות התפוחים לקערת הליקר ומערבבים היטב. מניחים להשריה של כשעה, בטמפרטורת החדר או במקרר.
  • 4. מכינים את הבצק, מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 5. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים יחד קמח, אבקת אפייה, ביצים, סוכר ושמן, עד שמתקבל בצק אחיד.
  • 6. מוסיפים את מרינדת התפוחים ומערבבים מעט, רק עד שהתפוחים נבלעים בבלילה.
  • 7. יוצקים את הבלילה לתבניות. אופים כ-45 דקות, עד שהעוגות זהובות וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
  • 8. לקישוט פרוסות תפוחים לפני ההגשה
  • טיפים לשדרוג העוגה:
  • 1. ניתן לשלב בבלילה צימוקים או אוכמניות שנותנים טוויסט מעניין לתפוחים.
  • 2. תוספת של קצפת או גלידת וניל לצד העוגה ישתלבו נהדר עם העוגה החמה.
  • 3. להעשרת טעמם של התפוחים ניתן להמיס 50 גרם חמאה במחבת, לבשל את קוביות התפוחים כ-10 דקות, ולאחר מכן להשרות אותם במרינדה.
  • 4. הבלילה מתאימה ומצויינת גם לפירות נוספים. לדוגמה, ניתן להחליף את קוביות התפוחים בקוביות אגסים, ואת הקלבדוס בליקר אגסים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully