וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק ארטישוק ירושלמי וערמונים

מתכון מאת: רוני קדר, מערכת וואלה

מרק ארטישוק ירושלמי. רוני קדר
מרק ארטישוק ירושלמי

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לקוביות גדולות
  • 1 תפו"א קלוף וחתוך לקוביות גדולות
  • 1 בצל קצוץ
  • 4 שיני שום קלופות
  • 2 ענפי טימין
  • כוס יין לבן
  • מלח, פלפל ואגוז מוסקט
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 50 גרם ערמונים קצוצים

אופן ההכנה

  • 1. בסיר מחממים חמאה עם שמן זית ומוסיפים את הבצל עוד לפני שהחמאה הומסה לחלוטין. מטגנים את הבצל כמה דקות עד לשקיפות.
  • 2. מוסיפים לסיר את השום ומטגנים עוד כשתי דקות ועד שמהסיר עולה ריח עדין של שום. היזהרו שלא ישחים. שום שחום=טעם מריר.
  • 3. אל הסיר מוסיפים ארטישוק ירושלמי ותפו"א ומערבבים מעט כך שכל הירקות יצופו בחמאה.
  • 4. מוסיפים כוס יין לבן אל הסיר ומביאים לרתיחה קלה. מערבבים את הירקות ומחכים שהיין יתאדה תוך 2-3 דקות.
  • 5. מתבלים במעט פלפל שחור ומוסיפים מים עד לכ-2 ס"מ מעל הירקות.
  • 6. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים כשעה או עד שהירקות רכים לחלוטין.
  • 7. מכבים את האש. מוסיפים לסיר את השמנת המתוקה, ובעזרת בלנדר מוט ידני טוחנים את המרק לחלוטין. מוסיפים את עלי הטימין ומתבלים במעט מלח ואגוז מוסקט.
  • 8. מגישים עם חופן ערמונים קצוצים במרכז הצלחת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully