- 1. בסיר מחממים חמאה עם שמן זית ומוסיפים את הבצל עוד לפני שהחמאה הומסה לחלוטין. מטגנים את הבצל כמה דקות עד לשקיפות.
-
- 2. מוסיפים לסיר את השום ומטגנים עוד כשתי דקות ועד שמהסיר עולה ריח עדין של שום. היזהרו שלא ישחים. שום שחום=טעם מריר.
-
- 3. אל הסיר מוסיפים ארטישוק ירושלמי ותפו"א ומערבבים מעט כך שכל הירקות יצופו בחמאה.
-
- 4. מוסיפים כוס יין לבן אל הסיר ומביאים לרתיחה קלה. מערבבים את הירקות ומחכים שהיין יתאדה תוך 2-3 דקות.
-
- 5. מתבלים במעט פלפל שחור ומוסיפים מים עד לכ-2 ס"מ מעל הירקות.
-
- 6. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים כשעה או עד שהירקות רכים לחלוטין.
-
- 7. מכבים את האש. מוסיפים לסיר את השמנת המתוקה, ובעזרת בלנדר מוט ידני טוחנים את המרק לחלוטין. מוסיפים את עלי הטימין ומתבלים במעט מלח ואגוז מוסקט.
-
- 8. מגישים עם חופן ערמונים קצוצים במרכז הצלחת.