פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      כבד אווז בחמשת התבלינים, צ'ורוס, תאנים טריות ג'ינג'ר וקרם תמרים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      הפקת מתכונים של מאיר אדוני לראש השנה (יח
      הפקת מתכונים של מאיר אדוני לראש השנה (יח"צ , דן פרץ)

      מצרכים

      • ל-6 מנות:
      • לכבד:
      • 600 גרם כבד אווז פרוס ל-12 פרוסות רוחביות
      • 1 כפית מלח ים
      • 1 כפית פלפל שחור גרוס
      • קרם תפוחי עץ:
      • 2 תפוחי עץ סמית, קלופים, מגולענים וחתוכים לרבעים
      • 1 כוס מים מינרלים
      • 1/2 מקל וניל
      • 4 גרם אגר אגר
      • 1 כף סוכר
      • 1 כף מיץ לימון
      • צ'ורוס:
      • 125 גרם חלב
      • 55 גרם חמאה
      • 6 גרם מלח
      • קורט נדיבה של מלח
      • 80 גרם קמח
      • 2 ביצים
      • 1/2 כפית אבקת אפייה
      • שמן תירס לטיגון עמוק
      • תמרים:
      • 1 כוס מחית תמרים קנוייה
      • 1/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
      • קורט קינמון
      • קורט ציפורן
      • להגשה:
      • 1 כף תבלין "חמשת התבלינים"
      • 2 כפות סוכר חום
      • חופן עלי גרגר
      • 1 כף ליקריץ קצוץ
      • 9 תאנים חצויות
      • 1/4 שורש ג'ינג'ר, קלוף וחתוך לרצועות

      אופן ההכנה

      • מכינים את הצ'ורוס:
      • 1. בסיר קטן מביאים לרתיחה חלב, חמאה, סוכר ומלח. במקביל מניחים את הקמח בקערת מיקסר עם וו גיטרה. כשהנוזלים מגיעים לרתיחה מוזגים אותם ישר אל תוך מיכל המיקסר ומעבדים עד לקבלת בצק הומגני יפה.
      • 2. מוסיפים ביצה אחת ומעבדים עד שהבצק חוזר למירקם חלק ואחיד ומוסיפים את השנייה שוב לאותו תהליך. מוסיפים את אבקת האפייה.
      • 3. מעבירים את המסה לשק זילוף עם פייה משוננת ומזלפים על נייר אפייה "צינורות" של 15 ס"מ. מעבירים למקפיא עד לשימוש.
      • מכינים קרם תפוחי עץ:
      • 1. מבשלים את תפוחי העץ עם המים, מקל הווניל והסוכר כרבע שעה. טוחנים בבלנדר ומוסיפים את האגר. מסננים ומביאים לרתיחה. יוצקים לכלי קיבול ומצננים להתגבשות של הג'לי.
      • 2. טוחנים בבלנדר את הג'לי של תפוחי העץ יחד עם השמן והלימון ושומרים בקירור עד להגשה.
      • מכינים קרם תמרים:
      • 1. מערבבים היטב את כל חומרי הקרם.
      • להגשה:
      • 1. מחממים סיר עם שמן חם (170 עד 180 מעלות) ומטגנים את צינורות הצ'ורוס עד הזהבה בהירה. ומכניסים ל 4 דקות לתנור בחום של 180 מעלות. מוציאים ומגלגלים בסוכר החום ובחמשת התבלינים.
      • 2. מטגנים את כבד האווז במחבת טפלון כדקה מכל צד, ממליחים ומפלפלים. מספיגים מעודפי שומן בהוצאה מהמחבת.
      • 3. מניחים את הצ'ורוס בצלחת הגשה. מניחים מקרם התמרים מסביב. מניחים את כבדי האווז, קרם תפוחי העץ, התאנים הטריות, עלי הגרגר, הליקריץ והג'ינג'ר ומגישים.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -