קיש פטריות עשיר על בצק פריך
מנה קלילה ומשובחת שקל להכין וכיף לאכול עם שפע פטריות ברוטב עשיר על בצק פריך ומצוין
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לבצק
- 100גרםחמאה
- 10מ״למים (כף)
- ביצה
- 200גרםקמח (כוס וחצי+כף)
- 5גרםמלח (חצי כפית)
- 3גרםסוכר (רבע כפית)
לרויאל
- 3ביצים
- 150מ״לשמנת מתוקה (חצי מיכל=2 כפות)
- 100גרםשמנת חמוצה (חצי גביע)
- מעטמלח
- מעטאגוז מוסקט
- מעטפלפל שחור גרוס
- מעטפפריקה (מתוקה או חריפה מה שמעדיפים)
- ½כפיתשום כתוש
לפטריות
- 2כפותשמן זית (או 50 גרם חמאה)
- 2קופסאותפטריות שמפניון טריות (חתוכות לפרוסות)
- כףמלח גס (מחוקה)
- כפיתפלפל שחור גרוס
- כפיתטימין עלים בלבד (קצוצים)
- כפיתשום כתוש
- כפיתפפריקה מתוקה
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים קיש פטריות עשיר על בצק פריך?
- 1מכינים את הבצק: מכניסים את החמאה אל קערת המיקסר ומתחילים לערבב בוו גיטרה עד שזו הופכת לקרם חלק ואוורירי.
- 2מוסיפים לחמאה את המים והביצה עד שנספגים בחמאה.
הכנת בצק פריך במיקסר/אפיק גבאי,אפיק גבאי - 3מנפים את הקמח, המלח והסוכר לקערה. מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את כל החומרים היבשים. מערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
- 4עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.
- 5מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של 2-3 מ"מ.
- 6מעבירים בעדינות את הבצק לתבנית האפייה, מצמידים את הבצק לשולי התבנית ומיישרים את השאריות בחלק העליון של השוליים בעזרת סכין חדה. כעת הבצק מוכן למילוי.
- 7מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- 8מכינים את הרויאל: בקערה, מערבבים את כל החומרים עם מטרפה ידנית ומתבלים לפי הטעם האישי.
- 9מכינים את הפטריות: מחממים במחבת את שמן הזית (או החמאה) ומוסיפים את הפטריות.
פטריות צלויות במחבת עם שום וטימין/נמרוד סונדרס - 10מוסיפים לפטריות את המלח, הפלפל, הפפריקה, השום והטימין. מקפיצים את כל החומרים יחד, על להבה גבוהה, עד שכל הנוזלים שהשתחררו מהפטריות מתאדים.
- 11מניחים את תערובת הפטריות על הבצק, מוזגים מעליה את הרויאל שהכנו ומכניסים לתנור למשך 25 דקות.