מתכונים חמים

קיש פטריות עשיר על בצק פריך

מנה קלילה ומשובחת שקל להכין וכיף לאכול עם שפע פטריות ברוטב עשיר על בצק פריך ומצוין

מתכון מאת: אורן בקר, מערכת וואלה! NEWS
  • 40 דקות עבודה

  • 100 דקות סה"כ

  • קל להכנה

  • 6 סועדים

  • קוטר 24 ס״מ

קיש פטריות על בצק פריך ברוטב עשיר (צילום: אפיק גבאי)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לבצק

    • 100 גרםחמאה
    • 10 מ״למים (כף)
    • ביצה
    • 200 גרםקמח (כוס וחצי+כף)
    • 5 גרםמלח (חצי כפית)
    • 3 גרםסוכר (רבע כפית)
  • לרויאל

    • 3 ביצים
    • 150 מ״לשמנת מתוקה (חצי מיכל=2 כפות)
    • 100 גרםשמנת חמוצה (חצי גביע)
    • מעטמלח
    • מעטאגוז מוסקט
    • מעטפלפל שחור גרוס
    • מעטפפריקה (מתוקה או חריפה מה שמעדיפים)
    • ½ כפיתשום כתוש
  • לפטריות

    • 2 כפותשמן זית (או 50 גרם חמאה)
    • 2 קופסאותפטריות שמפניון טריות (חתוכות לפרוסות)
    • כףמלח גס (מחוקה)
    • כפיתפלפל שחור גרוס
    • כפיתטימין עלים בלבד (קצוצים)
    • כפיתשום כתוש
    • כפיתפפריקה מתוקה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

איך מכינים קיש פטריות עשיר על בצק פריך?

  • 1מכינים את הבצק: מכניסים את החמאה אל קערת המיקסר ומתחילים לערבב בוו גיטרה עד שזו הופכת לקרם חלק ואוורירי.
  • 2מוסיפים לחמאה את המים והביצה עד שנספגים בחמאה.

    הכנת בצק פריך במיקסר (צילום: אפיק גבאי)

  • 3מנפים את הקמח, המלח והסוכר לקערה. מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את כל החומרים היבשים. מערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
  • 4עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.
  • 5מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של 2-3 מ"מ.
  • 6מעבירים בעדינות את הבצק לתבנית האפייה, מצמידים את הבצק לשולי התבנית ומיישרים את השאריות בחלק העליון של השוליים בעזרת סכין חדה. כעת הבצק מוכן למילוי.
  • 7מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  • 8מכינים את הרויאל: בקערה, מערבבים את כל החומרים עם מטרפה ידנית ומתבלים לפי הטעם האישי.
  • 9מכינים את הפטריות: מחממים במחבת את שמן הזית (או החמאה) ומוסיפים את הפטריות.

    פטריות צלויות במחבת עם שום וטימין (צילום: נמרוד סונדרס)

  • 10מוסיפים לפטריות את המלח, הפלפל, הפפריקה, השום והטימין. מקפיצים את כל החומרים יחד, על להבה גבוהה, עד שכל הנוזלים שהשתחררו מהפטריות מתאדים.
  • 11מניחים את תערובת הפטריות על הבצק, מוזגים מעליה את הרויאל שהכנו ומכניסים לתנור למשך 25 דקות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully