וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קיש פטריות עשיר על בצק פריך

מנה קלילה ומשובחת שקל להכין וכיף לאכול עם שפע פטריות ברוטב עשיר על בצק פריך ומצוין

מתכון מאת: אורן בקר, מערכת וואלה!

40 דקות עבודה,100 דקות סה"כ,קל להכנה,6 סועדים,קוטר 24 ס״מ
פשטידת פטריות. אפיק גבאי
קיש פטריות על בצק פריך ברוטב עשיר

מצרכים למתכון

  • לבצק

    • 100גרםחמאה
    • 10מ״למים (כף)
    • ביצה
    • 200גרםקמח (כוס וחצי+כף)
    • 5גרםמלח (חצי כפית)
    • 3גרםסוכר (רבע כפית)
  • לרויאל

    • 3ביצים
    • 150מ״לשמנת מתוקה (חצי מיכל=2 כפות)
    • 100גרםשמנת חמוצה (חצי גביע)
    • מעטמלח
    • מעטאגוז מוסקט
    • מעטפלפל שחור גרוס
    • מעטפפריקה (מתוקה או חריפה מה שמעדיפים)
    • ½כפיתשום כתוש
  • לפטריות

    • 2כפותשמן זית (או 50 גרם חמאה)
    • 2קופסאותפטריות שמפניון טריות (חתוכות לפרוסות)
    • כףמלח גס (מחוקה)
    • כפיתפלפל שחור גרוס
    • כפיתטימין עלים בלבד (קצוצים)
    • כפיתשום כתוש
    • כפיתפפריקה מתוקה

אופן ההכנה

איך מכינים קיש פטריות עשיר על בצק פריך?

  • 1
    מכינים את הבצק: מכניסים את החמאה אל קערת המיקסר ומתחילים לערבב בוו גיטרה עד שזו הופכת לקרם חלק ואוורירי.
  • 2
    מוסיפים לחמאה את המים והביצה עד שנספגים בחמאה.
    הכנת בצק פריך במיקסר/אפיק גבאי,אפיק גבאי
  • 3
    מנפים את הקמח, המלח והסוכר לקערה. מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את כל החומרים היבשים. מערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
  • 4
    עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.
  • 5
    מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של 2-3 מ"מ.
  • 6
    מעבירים בעדינות את הבצק לתבנית האפייה, מצמידים את הבצק לשולי התבנית ומיישרים את השאריות בחלק העליון של השוליים בעזרת סכין חדה. כעת הבצק מוכן למילוי.
  • 7
    מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  • 8
    מכינים את הרויאל: בקערה, מערבבים את כל החומרים עם מטרפה ידנית ומתבלים לפי הטעם האישי.
  • 9
    מכינים את הפטריות: מחממים במחבת את שמן הזית (או החמאה) ומוסיפים את הפטריות.
    פטריות צלויות במחבת עם שום וטימין/נמרוד סונדרס
  • 10
    מוסיפים לפטריות את המלח, הפלפל, הפפריקה, השום והטימין. מקפיצים את כל החומרים יחד, על להבה גבוהה, עד שכל הנוזלים שהשתחררו מהפטריות מתאדים.
  • 11
    מניחים את תערובת הפטריות על הבצק, מוזגים מעליה את הרויאל שהכנו ומכניסים לתנור למשך 25 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully