- 1. בקערה עמוקה משרים את חתיכות הדג במים עד כדי כיסוי עם שאר המרכיבים כשעתיים.
-
- 2. במחבת עמוקה ורחבה (שתוכל להיכנס לאחר מכן לתנור), מחממים שמן קנולה עם בצלים פרוסים. מטגנים על אש בינונית-נמוכה כחצי שעה עד שהבצל מזהיב ומתקרמל.
-
- 3. כשהבצל מוכן, סוגרים את האש ומחממים סיר עם שמן עמוק.
-
- 4. מסננים את מי ההשריה לדג וסוחטים היטב. מנגבים עם נייר סופג. מסירים את שאריות העור אם נותרו כאלו. משפשפים במעט מלח ומניחים בצד.
-
- 5. בקערית טורפים היטב ביצה, מים ומלח.
-
- 6. טובלים את נתחי הדג בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם. מעבירים לשמן הרותח. הופכים פעם אחת ומוציאים לנייר סופג.
-
- 7. מדליקים את האש במחבת הבצל ומוסיפים 2 כוסות מים. מערבבים ומוסיפים רסק עגבניות, מלח לימון, מלח וסוכר. מביאים לרתיחה ומכסים.
-
- 8. מורידים מהאש ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 40 דקות.
-
- 9. בקערה מניחים את האורז ושוטפים היטב. מניחים לחצי שעה ומסננים.
-
- 10. בסיר מחממים שמן קנולה ומטגנים את הבצל. מוסיפים לו 3 כוסות מים רותחים, סוגרים את מכסה הסיר ומביאים לרתיחה.
-
- 11. מוסיפים את האורז והמלח ומערבבים. מורידים לאש קטנה ומבשלים כרבע שעה. באמצע הבישול פותחים את הסיר פעם אחת כל מנת לערבב את האורז, סוגרים את המכסה וממשיכים בבישול.
-
- 12. כשהאורז מוכן סוגרים את האש ומכינים את הבצל: במחבת נפרדת, מחממים מעט שמן ומטגנים בצל עד שקיפות. מוסיפים כוס מים ומעבירים מיד לסיר האורז.
-
- 13. על מנת לספוג את כל השמן, מעבירים 2 כפות אורז חזרה למחבת, נותנים להם להתערבב רגע (כשהאש כבויה), ומסירים שוב אל הסיר.
-
- 14. מגישים את הדג לצד האורז.