וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלונה

דליה בסון עם מתכון לסלונה - דג העטוף בפירורי לחם, שעובר לרוטב עגבניות ובצל נהדר, ואז מוכנס לתנור כדי להתאחד עמו. מוגש לצד אורז ובצל.

מתכון מאת: דליה בסון, מערכת וואלה

סלונה. רוני קדר
סלונה

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 10 בצלים חצויים ופרוסים
  • 4 כפות שמן קנולה
  • לדג:
  • חבילת דג נסיכת הנילוס (בערך 1 ק?ג) חתוכה לפיסות ברוחב 5 ס"מ
  • 2 כפיות שמן
  • 3 כפיות חומץ
  • 1/2 כפית מלח
  • 3-4 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • לציפוי:
  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות מים
  • פירורי לחם
  • לתבשיל:
  • 2 כוסות מים
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • כפית גדושה מלח לימון
  • 1/2 כפית מלח
  • 4 כפות סוכר
  • לאורז:
  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1/4 בצל קצוץ
  • 1/2 כף מלח
  • 1/2 בצל נוסף

אופן ההכנה

  • 1. בקערה עמוקה משרים את חתיכות הדג במים עד כדי כיסוי עם שאר המרכיבים כשעתיים.
  • 2. במחבת עמוקה ורחבה (שתוכל להיכנס לאחר מכן לתנור), מחממים שמן קנולה עם בצלים פרוסים. מטגנים על אש בינונית-נמוכה כחצי שעה עד שהבצל מזהיב ומתקרמל.
  • 3. כשהבצל מוכן, סוגרים את האש ומחממים סיר עם שמן עמוק.
  • 4. מסננים את מי ההשריה לדג וסוחטים היטב. מנגבים עם נייר סופג. מסירים את שאריות העור אם נותרו כאלו. משפשפים במעט מלח ומניחים בצד.
  • 5. בקערית טורפים היטב ביצה, מים ומלח.
  • 6. טובלים את נתחי הדג בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם. מעבירים לשמן הרותח. הופכים פעם אחת ומוציאים לנייר סופג.
  • 7. מדליקים את האש במחבת הבצל ומוסיפים 2 כוסות מים. מערבבים ומוסיפים רסק עגבניות, מלח לימון, מלח וסוכר. מביאים לרתיחה ומכסים.
  • 8. מורידים מהאש ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 40 דקות.
  • 9. בקערה מניחים את האורז ושוטפים היטב. מניחים לחצי שעה ומסננים.
  • 10. בסיר מחממים שמן קנולה ומטגנים את הבצל. מוסיפים לו 3 כוסות מים רותחים, סוגרים את מכסה הסיר ומביאים לרתיחה.
  • 11. מוסיפים את האורז והמלח ומערבבים. מורידים לאש קטנה ומבשלים כרבע שעה. באמצע הבישול פותחים את הסיר פעם אחת כל מנת לערבב את האורז, סוגרים את המכסה וממשיכים בבישול.
  • 12. כשהאורז מוכן סוגרים את האש ומכינים את הבצל: במחבת נפרדת, מחממים מעט שמן ומטגנים בצל עד שקיפות. מוסיפים כוס מים ומעבירים מיד לסיר האורז.
  • 13. על מנת לספוג את כל השמן, מעבירים 2 כפות אורז חזרה למחבת, נותנים להם להתערבב רגע (כשהאש כבויה), ומסירים שוב אל הסיר.
  • 14. מגישים את הדג לצד האורז.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully