אבטיח מוחמץ
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג אבטיח (כולו, כולל הקליפה)
- 40 גרם מלח
- 70 מ"ל חומץ
- ראש שום חצוי לשניים
- 1 פלפל חריף
- 2 עלי סלרי
- 2 עלי דפנה
אופן ההכנה
- 1. פורסים אבטיח לפרוסות של 3 סנטימטר.
- 2. לתוך צנצנת זכוכית, מכניסים את פרוסות האבטיח ומוסיפים מים עד שיכסו את פרוסות האבטיח לחלוטין.
- 3. על כל הכמות מערבבים מלח, חומץ, שום, פלפל חריף, סלרי ועלי דפנה. מוסיפים לצנצנת האבטיח.
- 4. מניחים על אדן החלון 3 ימים ולאחר מכן מכניסים למקרר.