מאפינס גבינה וזיתים
לארוחת בוקר, לשבת, או סתם כשמתחשק פינוק מיוחד. יוסי שיטרית אופה לכם מאפינס לא שגרתיים בעזרת גבינת פרמזן וגבינת גאודה, ולא שוכח להחביא בפנים זיתים בשני צבעים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 450 גרם (1/3 3 כוסות) קמח
- 300 מ"ל שמן
- 380 מ"ל חלב
- 150 גרם פרמזן מגורר
- 150 גרם גבינת גאודה מגוררת
- 15 גרם (2 כפות) אבקת אפיה
- כפית פלפל שחור
- 9 ביצים
- 200 גרם זיתים שחורים מגולענים וקצוצים גס
- 200 גרם זיתים ירוקים מגולענים וקצוצים גס
- 3 כפות אורגנו טרי קצוץ גס
- כף מלח
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 2. לקערת מיקסר עם וו מקצף מכניסים קמח, ביצים, אבקת אפייה, מלח ופלפל ומערבבים על מהירות בינונית.
- 3. אל המיקסר מוסיפים בהדרגה את השמן והחלב.
- 4. מוסיפים את הגבינות ולבסוף את הזיתים והאורגנו.
- 5. מעבירים את הבצק לכלים אישיים או תבניות מאפינס ואופים 18 דקות.