וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפינס זעתר

מצוינים ל"ניגוב" תבשילים עם רוטב, למשל שקשוקה.

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה

מאפינס זעתר (סמדר ולטר). מערכת וואלה
מאפינס זעתר (סמדר ולטר)

מצרכים למתכון

  • 2 כוסות קמח תופח או 2 כוסות קמח רגיל +2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית זעתר יבש
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כוס חלב (אפשר קצת אחרי שפג תוקפו)
  • 1 ביצה
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל קטן
  • לציפוי:
  • 2 כפות זעתר יבש
  • 1 כף מיץ לימון
  • 3 כפות שמן זית
  • * תבנית מאפינס של 12 שקעים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את השקעים או מרפדים במנז'טים גדולים (מס' 5).
  • 2. בקערה קטנה שמים את כל חומרי הציפוי, מערבבים ומניחים בצד.
  • 3. קולפים וקוצצים קטן את הבצל בקערה נפרדת. מוסיפים את כל החומרים הרטובים: חלב, ביצה ושמן זית. מערבבים היטב.
  • 4. בקערה נפרדת שמים את כל החומרים היבשים: קמח תופח או קמח +אבקת אפייה, זעתר, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב, יוצרים גומה באמצע ויוצקים לתוכה את התערובת הרטובה.
  • 5. מערבבים לאט, בכף, רק עד שהקמח נרטב והתערובת עדיין גושית. מחלקים את התערובת בין השקעים.
  • 6. בעזרת מברשת מורחים מעל כל מאפין את הציפוי. יש להשתמש בכל כמות הציפוי (כמה מריחות על כל מאפין).
  • 7. מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות, או עד שהמאפינס תפוחים, יציבים ושחומים, וקיסם הננעץ במרכזם יוצא יבש. מצננים כמה דקות ומשחררים מהתבנית. אוכלים חם או מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה סגורה, אפשר במקרר או בחוץ.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully