פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מאפינס זעתר

      מצוינים ל"ניגוב" תבשילים עם רוטב, למשל שקשוקה.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מאפינס זעתר (סמדר ולטר) (מערכת וואלה! NEWS)
      מאפינס זעתר (סמדר ולטר) (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • 2 כוסות קמח תופח או 2 כוסות קמח רגיל +2 כפיות אבקת אפייה
      • 1 כפית זעתר יבש
      • 1 כפית מלח
      • 1/2 כפית פלפל שחור
      • 1 כוס חלב (אפשר קצת אחרי שפג תוקפו)
      • 1 ביצה
      • 4 כפות שמן זית
      • 1 בצל קטן
      • לציפוי:
      • 2 כפות זעתר יבש
      • 1 כף מיץ לימון
      • 3 כפות שמן זית
      • * תבנית מאפינס של 12 שקעים

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את השקעים או מרפדים במנז'טים גדולים (מס' 5).
      • 2. בקערה קטנה שמים את כל חומרי הציפוי, מערבבים ומניחים בצד.
      • 3. קולפים וקוצצים קטן את הבצל בקערה נפרדת. מוסיפים את כל החומרים הרטובים: חלב, ביצה ושמן זית. מערבבים היטב.
      • 4. בקערה נפרדת שמים את כל החומרים היבשים: קמח תופח או קמח +אבקת אפייה, זעתר, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב, יוצרים גומה באמצע ויוצקים לתוכה את התערובת הרטובה.
      • 5. מערבבים לאט, בכף, רק עד שהקמח נרטב והתערובת עדיין גושית. מחלקים את התערובת בין השקעים.
      • 6. בעזרת מברשת מורחים מעל כל מאפין את הציפוי. יש להשתמש בכל כמות הציפוי (כמה מריחות על כל מאפין).
      • 7. מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות, או עד שהמאפינס תפוחים, יציבים ושחומים, וקיסם הננעץ במרכזם יוצא יבש. מצננים כמה דקות ומשחררים מהתבנית. אוכלים חם או מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה סגורה, אפשר במקרר או בחוץ.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -