פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת דבש אלכוהולית

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגת דבש אלכוהולית (אפיק גבאי)
      עוגת דבש אלכוהולית (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • לעוגת אינגליש קייק:
      • 160 גרם (1 כוס+2 כפות) קמח
      • 6 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
      • 1/3 כפית מלח
      • 100 גרם חמאה רכה
      • 250 (3/4 1 כוסות) סוכר
      • 50 גרם (1/2 2 כפות) דבש
      • 1 כפית תמצית וניל
      • 2 ביצים
      • 150 מ"ל (2/3 כוס) חלב
      • לסירופ:
      • 50 מ"ל (5 כפות) מים
      • 70 גרם (1/3 כוס) סוכר
      • 30 גרם (1/2 1 כפות) דבש
      • חומרים נוספים:
      • 50 גרם צימוקים
      • 1/2 כוס יין לבן

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. 11. באותו הזמן משרים את הצימוקים בחצי כוס יין לבן למשך חצי שעה.
      • 2. מנפים לקערה קמח, אבקת אפייה ומלח.
      • 3. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מעבדים חמאה וסוכר עד שמתקבלת תערובת קרמית ואחידה. ממשיכים לעבד ותוך כדי מוסיפים דבש ווניל.
      • 4. מנמיכים את מהירות המיקסר למהירות נמוכה, מוסיפים כף מתערובת הקמח ומעבדים קצרות עד שהיא נבלעת בתערובת.
      • 5. ממשיכים לעבד במהירות נמוכה- בינונית ותוך כדי מוסיפים את הביצים בזו אחר זו.
      • 6. ממשיכים לעבד ומוסיפים את שאר תערובת הקמח לסירוגין עם החלב ב-3 פעמים, ומוסיפים גם את היין ב-3 פעמים.
      • 7. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
      • 8. מכינים את הסירופ: בסיר קטן, מחממים מים, סוכר ודבש עד לרתיחה תוך כדי ערבוב מדי פעם. מסירים מהאש ומניחים בצד להתקרר.
      • 9. מוציאים את העוגה מהתנור ומוזגים את הסירופ המצונן על פני העוגה החמה.
      • 10. מומלץ להכין יום-יומיים מראש.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -