וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת דבש אלכוהולית

מתכון מאת: בן עמי ברתיני שביט, מערכת וואלה

עוגת דבש אלכוהולית. אפיק גבאי, אפיק גבאי
עוגת דבש אלכוהולית/אפיק גבאי

מצרכים למתכון

  • לעוגת אינגליש קייק:
  • 160 גרם (1 כוס+2 כפות) קמח
  • 6 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
  • 1/3 כפית מלח
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 250 (3/4 1 כוסות) סוכר
  • 50 גרם (1/2 2 כפות) דבש
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • 150 מ"ל (2/3 כוס) חלב
  • לסירופ:
  • 50 מ"ל (5 כפות) מים
  • 70 גרם (1/3 כוס) סוכר
  • 30 גרם (1/2 1 כפות) דבש
  • חומרים נוספים:
  • 50 גרם צימוקים
  • 1/2 כוס יין לבן

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. 11. באותו הזמן משרים את הצימוקים בחצי כוס יין לבן למשך חצי שעה.
  • 2. מנפים לקערה קמח, אבקת אפייה ומלח.
  • 3. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מעבדים חמאה וסוכר עד שמתקבלת תערובת קרמית ואחידה. ממשיכים לעבד ותוך כדי מוסיפים דבש ווניל.
  • 4. מנמיכים את מהירות המיקסר למהירות נמוכה, מוסיפים כף מתערובת הקמח ומעבדים קצרות עד שהיא נבלעת בתערובת.
  • 5. ממשיכים לעבד במהירות נמוכה- בינונית ותוך כדי מוסיפים את הביצים בזו אחר זו.
  • 6. ממשיכים לעבד ומוסיפים את שאר תערובת הקמח לסירוגין עם החלב ב-3 פעמים, ומוסיפים גם את היין ב-3 פעמים.
  • 7. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  • 8. מכינים את הסירופ: בסיר קטן, מחממים מים, סוכר ודבש עד לרתיחה תוך כדי ערבוב מדי פעם. מסירים מהאש ומניחים בצד להתקרר.
  • 9. מוציאים את העוגה מהתנור ומוזגים את הסירופ המצונן על פני העוגה החמה.
  • 10. מומלץ להכין יום-יומיים מראש.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully