עוגת דבש קלאסית
העוגה הזו מתוקה מאוד, אבל אם אתם באמת אוהבים מתוק - השקיעו בסירופ. הוא ייתן לעוגה עוד שכבה של טעם וי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
מצרכים לעוגה
- 1כוסקמח ועוד 2 כפות
- 2כפיותאבקת אפייה
- ⅓כפיתמלח
- 100גרםחמאה
- ¾1 כוסותסוכר
- ½2 כפותדבש
- 1כפיתתמצית וניל
- 2ביצים
- ⅔כוסחלב
לסירופ
- 5כפותמים
- ¾כוססוכר
- ½1 כפותדבש
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים עוגת דבש קלאסית?
- 1מחממים תנור ל-180 מעלות
- 2מנפים לקערה קמח, אבקת אפייה ומלח
- 3בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מעבדים חמאה וסוכר עד שמתקבלת תערובת קרמית ואחידה. ממשיכים לעבד ותוך כדי מוסיפים דבש ווניל.
- 4מנמיכים את מהירות המיקסר למהירות נמוכה, מוסיפים כף מתערובת הקמח ומעבדים קצרות עד שהיא נבלעת בתערובת.
- 5ממשיכים לעבד במהירות נמוכה- בינונית ותוך כדי מוסיפים את הביצים בזו אחר זו.
- 6ממשיכים לעבד ומוסיפים את שאר תערובת הקמח לסירוגין עם החלב ב-3 פעמים.
- 7מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- 8מכינים את הסירופ: בסיר קטן, מחממים מים, סוכר ודבש עד לרתיחה תוך כדי ערבוב מדי פעם. מסירים מהאש ומניחים בצד להתקרר.
- 9מוציאים את העוגה מהתנור ומוזגים את הסירופ המצונן על פני העוגה החמה.
- 10מומלץ להכין יום-יומיים מראש.